Firstlook 2013, het event van Blammo waar bijna elke Nederlandse gamer altijd weer naar uitkijkt. Dit jaar had Blammo, de draaiende kracht achter de Firstlook maar natuurlijk ook Gamekings & TeamHWW, DE premiere in Nederland voor de Xbox One & de Playstation 4. Rijen tot buiten aan de deur van de Jaarbeurs, we hebben allemaal de foto’s waarschijnlijk al gezien. Tijdens het wachten op de start van dit succesvolle evenement mochten wij een kort interview houden met Danny Kwee, de Sales & Marketing Manager bij Blammo Events.

Blammo-Events-logo

Normaal hebben we een Q&A met de mensen als interview en kunnen we letterlijk hun antwoorden quoten, omdat we dit interview “uit de losse pols’ hebben gedaan zullen we een samenvatting van het gesprek geven.

Danny, heel erg bedankt dat je 365Gaming te woord wil staan aan de start van deze Firstlook”…zo begon ik mijn interview omdat ik me ook erg dankbaar voelde dat iemand van zijn kaliber ons tijd en aandacht wilde geven zo vlak voor de start van een major event als de Firstlook. Deels voelde ik me dan ook bezwaard, maar de volkomen relaxte Danny liet me dit gevoel direct vergeten. Want één ding was direct merkbaar, de organisatie van de Firstlook had alles onder controle, de crew straalde bijna een serene rust uit. Nu kan Danny met zijn jaren ervaring als voormalig eigenaar van The PokerCompany vast een pokerface opzetten en eventuele stress verbergen, maar ook eigenaar van Blammo, Ruben Heere die we ook kort spraken, had een “deken” van kalmte over zich heen. Er was geen stress, ze waren er 100% klaar voor!

Natuurlijk komt een event van deze proportie niet in een kant-en-klaar pakket aangevlogen. Helemaal omdat de Firstlook als doel nastreeft een event met kwaliteit neer te zetten. Dit begint bij de nauwe samenwerking met de standhouders en partners die volgens een vastgestelde norm hun content presenteren aan het publiek. Maar ook de bewuste keuze om een limiet te houden aan de bezoekers, want hierdoor kan veiligheid geborgen worden naast meer belevingsgenot. Maar ook aan de details wordt gedacht, bv dat er niet een groot contrast is tussen de verschillende standhouders, waardoor een kleine partij niet volledig van de beursmap wordt gevaagd door een grotere „buurman”.

Firstlook 2013 impressie

Firstlook 2013 impressie

Danny gaf ons aan dat een project als dit de capaciteit van het volledige team van Blammo benut. Naast het eigen team wordt er samengewerkt met vaste free-lance medewerkers, allemaal een onderdeel van een geoliede machine, goed ingewerkt op elkaar en dat is te merken. De vaste pool van free-lancers bestaan o.a. uit ex-stagiaires die na hun stage bij Blammo/Gamekings succesvol zijn geworden op hun eigen vakgebied maar bij de Firstlook weer even terugkomen om als team dit event neer te zetten.

2607ce4Voor Danny is dit zijn eerste Firstlook aan de kant van de organisatie aangezien hij februari dit jaar is begonnen bij Blammo. Vanuit zijn functie als Sales & Marketing Manager is hij het aanspreekpunt van Blammo Events voor vele partijen. En met o.a. GameKings, de GameKings showcases en de Firstlook in je portfolio heeft deze functie genoeg uitdaging en dynamiek om nog vele jaren vooruit te kunnen. Helemaal omdat Danny overtuigd is van het bestaansrecht van Blammo, die met een flexibele instelling zich met de markt zal meebewegen.

En wij delen die mening voor de volle 100%!

Danny deelde nog een nieuwtje met ons dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden om een spin-off naar België te krijgen van de Firstlook, iets dat wij voor onze Zuiderburen hopen dat dit binnen afzienbare tijd realiteit zal worden!

Over de auteur

Chief Editor & Webmaster

Monique a.k.a. Weerwolff is een echte XboxMamma.... Al jaren actief op de Xbox. Begonnen op de oude consoles net als menig ander gamer; de NES, Atari, Commodore 64 en daarna jaren genoten op de PC met games als Myst, The 7th Guest, The Beast Within, King Quest, en Leisure Suit Larry. Toen de carrière om de hoek kwam kijken heeft ze het gamen even "in de steek gelaten” en heeft met Halo2 het gamen pas weer opgepakt. Inmiddels staan/liggen er een Xbox One, Xbox 360, Xbox, PS4, PS3, PS2, PS1, Wii U, Vita & 2DS...maar natuurlijk ook een NES, SNES, N64, Megadrive I & II, Gamecube , Dreamcast, Atari 2600, Commodore 64, Gamegear, Lynx & alle types van de Gameboy.

Gerelateerde berichten