Iedereen die de Bonami Beurzen vaker bezocht heeft herkent Johan en zijn stand direct. Zoals ook wij toen wij dit jaar crewlid Roberto hielpen met zijn stand voor DRGame. Omdat we de hele dag aanwezig waren was dit het jaar dat we ook veel met de medestandhouders in gesprek kwamen….en zo ook met Johan van de Bor.

Tijdens het gesprek bleek dat hij niet alleen een verkoper en verzamelaar was….hij had ook zijn eigen games gemaakt voor op de MSX onder de noemer van Delta Soft. Omdat wij zelf geen ervaring met de MSX hebben leek het leuk om Johan te vragen wat meer info te geven. Ok, het is dan niet een echt “interview” geworden als met een echt vraag & antwoord segment…maar het geeft ons wel informatie


Delta soft is een groep MSX freaks die van 1998 tot 2011 verscheidene demo’s en een diverse spelletjes gemaakt hebben. Sinds de beurs van Tilburg 1997 (de beurs to be toen) waren we actiever in de MSX wereld en waren vaste standhouder op tal van beurzen. Het was ons doel om bij te dragen aan het in stand houden van de MSX-hobby, dmv het blijven maken van software voor dit prachtige computer systeem. Daarbij hebben we door de jaren steun gehad van diverse ‘Die Hard’ MSX-ers, zodat we het meeste uit onze programma’s konden halen.

Voor diegene die nog niet bekend is met onze software : Onze programma’s zijn voor 95% geschreven in basic. Dat daar ook mooie resultaten mee te bereiken zijn, mag wel blijken uit onze programma’s.

Vanaf Januari 2011 was onze programmeur The Kid gestopt met zijn MSX activiteiten, maar Delta Soft zal voortbestaan. En hoe, we hebben namelijk na de afgelopen beurs in Apeldoorn weer besloten om weer te gaan programmeren op de MSX en de ideeën zijn er talrijk.

Omdat er meerdere leden (ja wel 3) dus allemaal, verslaaft zijn aan Metal Gear hebben wij alle maps van het spel op de MSX op een data bestand uitgebracht en later een versie van FIND IT (het zoek de verschillen in 2 plaatjes) geheel met alleen maar pictures van Metal Gear solid met de zelfgemaakte muziek voor de moonsound (een geluidskaart voor de MSX).

MSX Metal Gear

Van demo’s met gedigitaliseerde plaatjes en korte muziekjes tot zelfbedachte kleine animaties. En niet te vergeten onze 2 delen games die we na het idee van THE THUNDERBIRDS hebben gemaakt. Ons doel was en is altijd geweest dat we soft ware maken voor ons zelf en hopen dat andere deze ook mooi en leuk vinden. Op onze site stellen we ons persoonlijk voor en kan je al onze programma’s bekijken en veel meer info vinden over MSX. Daar kan je ook onze laatste programma’s bestellen of natuurlijk op de meeste beurzen van Bonami staan we met onze producten.

 

Bedankt Johan voor de info en achtergrond en we zien elkaar op de volgende Bonami 😉

Over de auteur

Chief Editor & Webmaster

Monique a.k.a. Weerwolff is een echte XboxMamma.... Al jaren actief op de Xbox. Begonnen op de oude consoles net als menig ander gamer; de NES, Atari, Commodore 64 en daarna jaren genoten op de PC met games als Myst, The 7th Guest, The Beast Within, King Quest, en Leisure Suit Larry. Toen de carrière om de hoek kwam kijken heeft ze het gamen even "in de steek gelaten” en heeft met Halo2 het gamen pas weer opgepakt. Inmiddels staan/liggen er een Xbox One, Xbox 360, Xbox, PS4, PS3, PS2, PS1, Wii U, Vita & 2DS...maar natuurlijk ook een NES, SNES, N64, Megadrive I & II, Gamecube , Dreamcast, Atari 2600, Commodore 64, Gamegear, Lynx & alle types van de Gameboy.