Aanstaande zondag 8 september is het zover, de Retro Game Beurs in Deurne opent dan om 10:00 zijn deuren voor alle Retro gaming fans. Op deze dag zullen handelaars en verzamelaars hun retro waren aanbieden, van MSX en Atari tot Playstation en Gamecube, alles kun je er vinden. Met meer dan 200 tafels belooft het opnieuw een groot retro spektakel te worden!

mini-beursfoto365Gaming zal ook van de partij zijn om voor de thuisblijvers een foto-impressie te geven. Voorafgaand aan de beurs hebben wij een kort gesprek gehad met Sjoerd Rutten:

Hoeveelste jaargang is dit nu? En sinds wanneer zo groots in opzet?

Dit is de 2e jaargang en de vierde editie. We zijn eigenlijk vanaf het begin steeds groter geworden. Iedere editie krijgen we weer meer aanmeldingen voor standhouders en we horen van de bezoekers ook terug dat een groter en gevarieerder aanbod goed is!

Wat maakt jullie Retro Game beurs anders?

Onze beurs is anders, niet alleen omdat het de aller grootste is met het meest gevarieerde aanbod. We hebben ook complete tenten die door retro game shops worden ingericht, je loopt dus van een beurszaal in een retro game store met alles er op en er aan!

Hoeveel bezoekers verwachten jullie?

We verwachten tussen de 500 en 1000 bezoekers deze keer.

Hoe is het begonnen om de passie voor Retro Gamen om te zetten naar een beurs?

Door een gebrek aan retro game beurzen in het zuiden.

Wat is jouw favoriete retro console? En waarom?

De Super Nintendo, de SNES heeft de beste platformers, de beste action games en de beste rpg’s, wat wil je nog meer?

Is het voor de standhouders niet steeds moeilijker om aan retro consoles & games te komen?

Een echte retro verzamelaar of handelaar weet overal zijn games vandaan te halen!

Zijn jullie ook op moderne consoles gaan spelen? 

Jazeker, de meeste retro gamers houden ook wel van een modern spel op zijn tijd 🙂

Wat zou de ultieme aanschaf zijn op het gebied van Retro gaming?

De heilige graal is toch wel de gouden Nintendo World Championship cassette!

Voor iedereen die wil genieten van Retro gaming en voor de gamers die op zoek zijn naar een paar mooie aanbiedingen: zet aanstaande zondag in de agenda! We zien jullie in Deurne.

4e editie

Over de auteur

Chief Editor & Webmaster

Monique a.k.a. Weerwolff is een echte XboxMamma.... Al jaren actief op de Xbox. Begonnen op de oude consoles net als menig ander gamer; de NES, Atari, Commodore 64 en daarna jaren genoten op de PC met games als Myst, The 7th Guest, The Beast Within, King Quest, en Leisure Suit Larry. Toen de carrière om de hoek kwam kijken heeft ze het gamen even "in de steek gelaten” en heeft met Halo2 het gamen pas weer opgepakt. Inmiddels staan/liggen er een Xbox One, Xbox 360, Xbox, PS4, PS3, PS2, PS1, Wii U, Vita & 2DS...maar natuurlijk ook een NES, SNES, N64, Megadrive I & II, Gamecube , Dreamcast, Atari 2600, Commodore 64, Gamegear, Lynx & alle types van de Gameboy.

Gerelateerde berichten