Google Niantic Labs nodigt Ingress spelers uit om op 11 en 12 mei de strijd met elkaar te gaan in Amsterdam. Op 11 mei kan dat tijdens de Abaddon Prima Anomaly finale en op 12 mei kunnen ze deelnemen aan de Mission Day.

In het mobiele spel Ingress is de hele wereld het speelveld. Twee facties, de ‘Enlightened’ en de ‘Resistance’, strijden om de controle van zogenaamde portals die overal ter wereld, ook in Amsterdam, te vinden zijn. Deze portals zijn bestaande locaties, zoals beroemde gebouwen, historische plekken, parken of kunstobjecten. Door als factie de meeste portals te veroveren hebben spelers een directe invloed op Ingress als spel in het algemeen, en op het verhaal tijdens bijeenkomsten in het bijzonder. De onder de Ingress spelers zeer populaire Anomaly evenementen vinden wereldwijd plaats, steeds op een andere locatie.

Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Amsterdam wordt georganiseerd en de organisatie verwacht meer dan 4000 spelers. Deelname aan het Anomaly event is gratis. Spelers kunnen zich opgeven via de volgende link:

https://events.ingress.com/xmanomalies/abaddonprime/amsterdam

Het downloaden van de Ingress app op Google Play en de Apple App Store is eveneens gratis.

Op beide dagen verzamelen spelers zich op de NDSM-werf. Hier vind ook aan het eind van de dag ook de afterparty plaats. Check deze link voor het volledige programma.

Mission Day
Op 12 mei is er een speciale Mission Day waar spelers minimaal zes missies moeten volbrengen voor een speciale medaille. Terwijl ze dat doen bezoeken ze de mooiste en leukste plekken die Amsterdam te bieden heeft. Spelers kunnen samen spelen of ze kunnen op eigen houtje de stad verkennen en speciale Mission Badges verdienen.

Ingress Netflix Original serie
Streaming service Netflix heeft op basis van de game Ingress een Netflix Original anime-serie gemaakt met de titel Ingress: The Animation. Het eerste seizoen van deze serie is nu exclusief via Netflix beschikbaar.

De trailer voor de serie is hier te bekijken: https://www.netflix.com/nl-en/title/80992853

Over de auteur

Chief Editor & Webmaster

Monique a.k.a. Weerwolff is een echte XboxMamma.... Al jaren actief op de Xbox. Begonnen op de oude consoles net als menig ander gamer; de NES, Atari, Commodore 64 en daarna jaren genoten op de PC met games als Myst, The 7th Guest, The Beast Within, King Quest, en Leisure Suit Larry. Toen de carrière om de hoek kwam kijken heeft ze het gamen even "in de steek gelaten” en heeft met Halo2 het gamen pas weer opgepakt. Inmiddels staan/liggen er een Xbox One, Xbox 360, Xbox, PS4, PS3, PS2, PS1, Wii U, Vita & 2DS...maar natuurlijk ook een NES, SNES, N64, Megadrive I & II, Gamecube , Dreamcast, Atari 2600, Commodore 64, Gamegear, Lynx & alle types van de Gameboy.

Gerelateerde berichten