Op zondag 26 augustus organiseerde Mountain Dew de grote finale van de “Mountain Dew Game Fuel League” – een competitief toernooi voor amateur Rocket League teams – tijdens het Insomnia Gaming Festival in Birmingham.

Na het spelen van enkele lokale voorrondes in de afgelopen weken, hebben teams uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zwitserland en Denemarken tegen elkaar gestreden voor de Europese overwinning. De uiteindelijke winnaar was team team Filthy Casuals uit Denemarken

Het team, bestaande uit Al Dente, Abeogand, PwndX zijn de gelukkige winnaars van een meerdaagse trainingsbootcamp met het professionele e-sports team Dignitas, die recentelijk het vijfde seizoen van het Rocket League Championship Series wonnen. Het team zal trainen met team Dignitas op het hoofdkantoor, gelegen bij de Philadelphia 76ers basketbal trainingsfaciliteiten, om hun game-skills naar een hoger niveau te tillen.

De grote finale vond plaats in de ‘Big Betty’, een grote opzichzelfstaande ‘e-sports truck’ die voor het eerst naar de UK reisde voor dit evenement. De massa verzamelde zich rondom de ‘Big Betty’ in de hoofdhal van Insomnia63 om Filthy Casuals de gekroonde winnaars te zien worden na een spannende 4-1 (best of 7) tegen het Nederlandse team Scavenge Esport. 

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.