Arcade racing is terug! Soedesco onthulde zojuist een spectaculaire launch trailer voor de futuristische arcade racer Xenon Racer. De game is vanaf morgen beschikbaar, zowel fysiek als digitaal, voor PlayStation®4 en PS4 Pro, Xbox One en Xbox One X en Nintendo Switch™. Ook is de game digitaal beschikbaar op Steam®.

Racen op topsnelheid
In de trailer is te zien dat er volop customization opties beschikbaar zijn voor de voertuigen in Xenon Racer. Naast het veranderen van de looks van de auto’s met verschillende skins, is het ook mogelijk om onderdelen te vervangen om de statistieken en performance aan te passen. Elke race track vereist een andere aanpak, dus spelers moeten telkens ontdekken welke auto en welke onderdelen het meest effectief zijn om de beste snelheden te bereiken. Daarnaast is het essentieel om te driften. Driften en boosten zijn in Xenon Racer niet slechts leuke features, maar cruciaal om de top van de leaderboards te halen.

Een lust voor het oog
Xenon Racer heeft weelderige en kleurrijke graphics, gemaakt met Unreal Engine. De gestroomlijnde, futuristische voertuigen zijn ontworpen door Marcello Raeli, die bekend is door zijn werk voor merken als Subaru, Ferrari en Koenigsegg. Xenon Racerheeft zowel een performance mode als een quality mode, die beide draaien in 4K resolutie In quality mode zijn de graphic settings maximaal en de frame rate komt niet onder de 30 FPS. In performance mode zijn enkele grafische aanpassingen iets lager ingesteld, om een stabiele 60 FPS te kunnen garanderen.

Features

  • Race op topsnelheid in elektrische auto’s aangedreven door Xenon gas
  • Drift door de straten van wereldsteden als Tokyo en Dubai in het jaar 2030
  • Perfectioneer je drifting skills, driften is essentieel om de snelste tijd te halen
  • Overwin in singleplayer, split-screen en online multiplayer kampioenschappen
  • Customize je auto met allerlei onderdelen tot een ultiem racemonster