Maker en uitgever van The Witcher gameserie, CD PROJEKT RED en BANDAI NAMCO Entertainment Europe zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen om Cyberpunk 2077 uit te geven in 24 Europese landen.

“Onze huidige distributiesamenwerking met BANDAI NAMCO is gebouwd op de sterke basis en het vertrouwen dat tijdens onze vorige projecten is ontwikkeld,” aldus Michal Nowakowski, bestuurslid en SVP van Business Development binnen CD PROJEKT. “We hebben succesvol samengewerkt met The Witcher 2: Assassins of Kings en The Witcher 3: Wild Hunt en ik ben ervan overtuigd dat Cyberpunk 2077 in goede handen is bij BANDAI NAMCO.”

BANDAI NAMCO Entertainment Europe is verantwoordelijk voor de distributie en promotie van Cyberpunk 2077 in Andorra, Oostenrijk, België, Cyprus, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Malta, Noorwegen, Portugal, San Marino, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

“CD PROJEKT RED is in een paar jaar tijd een van de belangrijkste studio’s geworden in deze sector met een zeer innovatieve aanpak bij elke game. We zijn trots en blij te kunnen bevestigen dat we deel uitmaken van het Cyberpunk 2077 project,” aldus Alberto González Lorca, VP Zuid-Europa en Biz Dev van BANDAI NAMCO Entertainment Europe. “We kijken uit naar het nogmaals samenwerken met CD PROJEKT RED en het uitgeven van een van hun andere games binnen Europa, waarbij we eerste klas service bieden aan een van de games waar de komende jaren het meest naar wordt uitgekeken.”

Cyberpunk 2077 is een verhaal-gedreven open wereld RPG dat zich afspeelt in de meest levendige en gevaarlijke metropool van de toekomst: Night City. De game volgt het verhaal van V, een opkomende huurling in de wereld van cyberenhanced street warriors, tech-savvy netrunners en corporate life-hackers. Gekenmerkt door CD PROJEKT RED’s ongeëvenaarde concept van keuzes en consequenties, worden spelers geconfronteerd met lastige beslissingen die gevolgen hebben voor de hele game. Met meer dan 100 gewonnen awards tijdens E3 2018, vindt Cyberpunk 2077 plaats in het universum van het klassieke pen & papier RPG systeem Cyberpunk 2020.