Warner Bros en DC Entertainment kondigen vandaag de release aan van Batman: Arkham VR. Dit is de eerste virtual reality ervaring die ervoor zorgt dat fans Batman kunnen zijn en Gotham City en Wayne Manor kunnen ontdekken als nooit tevoren. BatmanTM: Arkham VR ontwikkeld door Rocksteady Studios, de makers van de veelgeprezen BatmanTM: Arkham trilogie, is gebaseerd op DC’s Batman licenties en exclusief verkrijgbaar op PlayStation VR voor een adviesprijs van € 19,99.

In juni is de aankondiging van Warner Bros. van Batman: Arkham VR wereldwijd enthousiast ontvangen door fans en kort daarna won de game de allereerste E3 Game Critics Award for Best VR Game.

      BAVR KeyArt Landscape.jpg

“Net op het moment dat we dachten dat we klaar waren met Arkham, zorgde virtual reality ervoor dat we er weer volledig indoken. Het was een omslagpunt voor het team omdat we de speler voor het eerst in dit universum konden plaatsen en hen Batman laten zijn,” aldus Sefton Hill, Creative Director, Rocksteady Studios. “Het was geweldig om de reacties van de spelers te zien toen zij afdaalden naar de Batcave, de cape omsloegen en in een emotioneel mysterie doken.BatmanTM: Arkham VR is werkelijk een ervaring die met niets anders is te vergelijken.”

Batman: Arkham VR dompelt de spelers onder in het universum van de Dark Knight als ze Gotham City ervaren door de ogen van ’s werelds beste detective. Spelers duiken diep in een gloednieuw Batman: Arkham mysterie: degene deze virtuele wereld binnen gaan moeten denken als Batman en zijn legendarische gadgets gebruiken om het mysterie te ontrafelen dat de levens van zijn bondgenoten bedreigt.

“Rocksteady heeft met Batman: Arkham VR virtual reality omarmd en de franchise vernieuwd zodat fans zichzelf compleet kunnen onderdompelen in de geliefde Batman: Arkham wereld,” aldus David Haddad, President, Warner Bros. Interactive Entertainment. “De game zorgt dat spelers de rol van ‘s werelds grootste detective aannemen in tegenstelling tot elke andere vorm van entertainment en het is een VR ervaring van hoge kwaliteit.”