Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO® Group kondigden vandaag de LEGO® Harry Potter™: Collection aan, waarmee LEGO® Harry Potter™: Jaren 1-4 en LEGO® Harry Potter™: Jaren 5-7 voor het eerst worden uitgebracht voor de Nintendo Switch™ en Xbox One, met beide populaire games geremasterd in één pakket.

Op 31 oktober 2018 komt in de LEGO® Harry Potter™: Collection de kenmerkende humor van LEGO®-games samen met het universum van de tovenaarswereld voor een spannend verhaal vol spreuken, toverdranken en puzzels. Spelers beleven het volledige avontuur van LEGO® Harry Potter™, met inhoud uit de acht films, verbeterde graphics, omgevingen, verlichting en visuele effecten. Er zijn ook twee downloadbare pakketten (DLC) beschikbaar.

“De LEGO® Harry Potter™: Collection voor Nintendo Switch™ en Xbox One geeft een nieuwe generatie spelers de mogelijkheid om het magische avontuur van Harry Potter te beleven met de verbeeldingskracht van LEGO®”, aldus Jonathan Smith, Hoofd Productie en Strategisch Directeur bij TT Games. “Fans van alle leeftijden kunnen een luchtig en interactief avontuur aangaan, geïnspireerd op geliefde personages en beroemde locaties uit de Harry Potter-films.”

LEGO® Harry Potter™: Jaren 1-4 is gebaseerd op de eerste vier films—Harry Potter en de Steen der Wijzen™, Harry Potter en de Geheime Kamer™, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban™ en Harry Potter en de Vuurbeker™. Zo kunnen fans de eerste vier jaar van Harry aan Zweinstein volledig in LEGO® beleven.

LEGO® Harry Potter™: Jaren 5-7 leidt de spelers door de laatste vier films—Harry Potter en de Orde van de Feniks™, Harry Potter en de Halfbloed Prins™ en Harry Potter en de Relieken van de Dood™ Delen 1 & 2. Hierin beleven ze de laatste jaren van Harry aan Zweinstein™ alsook zijn strijd tegen Heer Voldemort™ in het ultieme gevecht tussen goed en kwaad.

Dit avonturenspel zit boordevol actie en bevat tevens twee eerder uitgegeven DLC-pakketten, waaronder een pakket met personages zoals Goderic Griffoendor, Harry (kerstbal), Helga Huffelpuf, Smalhart (dwangbuis), Loena Leeflang (leeuwenkop), Foppe, Hermelien (roze jurk), Ron Wemel (geest), Rowena Ravenklauw en Zalazar Zwadderich, evenals een pakket met toverspreuken zoals Cantis, Densaugeo, Ducklifors, Melofors en Tentaclifors.