Codemasters & Koch Media hebben vandaag een multiplayer trailer vrijgegeven voor het BAFTA-genomineerde DiRT Rally met de release van de game op PlayStation® 4, Xbox One en Windows PC(DVD) op 5 april 2016 in het vooruitzicht.

Of je nu meedoet aan online events, racet in leagues van jezelf of anderen, klimt in de wereldwijde klassementen of deelneemt aan multiplayer FIA World Rallycross racing, het hart van de DiRT Rally-ervaring wordt gevormd door competitie.

DiRT Rally laat gamers deelnemen aan exclusieve, officieel gelicenseerde FIA World Rallycross multiplayer races, waarin tot acht spelers bumper-aan-bumper strijden in enkele van ‘s werelds snelste off-road wagens voor een adembenemende ervaring.

DiRT Rally’s online events zijn eenmalige mogelijkheden voor spelers om zich te testen tegen de beste coureurs in de wereld, zowel voor de roem als voor in-game geld. In de Daily Events moeten spelers een door het DiRT-team geselecteerde stage voltooien – wie faalt krijgt geen herkansing. Ondertussen kunnen spelers in de Weekly Events proberen alle stages op één rallylocatie te voltooien, terwijl de Monthly Events een marathonachtige beproeving van uithoudingsvermogen en vaardigheden bieden – alleen voor de dapperste coureurs.

Spelers kunnen ook hun voordeel doen met DiRT Rally’s league-systeem om met vrienden en rivalen te strijden. Gamers kunnen op dirtgame.com hun eigen leagues creëren of zich aansluiten bij de duizenden leagues die al zijn opgezet door de bruisende DiRT community. League events zijn volledig aanpasbaar en spelers kunnen lid worden van zoveel leagues als ze maar willen. Zo biedt DiRT Rally altijd weer een verse uitdaging.

PlayStation 4- en Xbox One-spelers kunnen zich bij de community voegen op 5 april 2016.