Warner Bros. Interactive Entertainment en HBO Licensing & Retail hebben vandaag de komst van Draken aangekondigd, een langverwachte nieuwe feature, inGame of Thrones™: Conquest. Deze release is de meest recente mijlpaal voor de mobiele game na het succesvolle debuut afgelopen herfst. De game heeft ruim 25 weken lang in de Top 50 iOS-apps van de App Store gestaan, en was zelfs de nummer 1 free-to-play strategiegame in de VS.

Daarnaast heeft de studio achter Game of Thrones™: Conquest, haar naam veranderd van Turbine, Inc. naar WB Games Boston. De studio werd in 2010 gekocht en is een toonaangevende ontwikkelaar van mobielegames. Recentelijk is The Tap Lab overgenomen, een studio in Boston gericht op mobiele games, en opgenomen in het WB Games Boston team.

“Het wereldwijde succes van Game of Thrones™: Conquest, precies een jaar na de lancering, getuigt de enorme populariteit van de titel als toonaangevend mobiel strategiespel,” aldus Tom Casey, Vice President en studiohoofd WB Games Boston. “Onze prioriteit is om onze spelers de beste spelervaring te blijven leveren. Draken zijn het meest gewilde onderdeel en we vinden het geweldig dat we deze mythische beesten eindelijk kunnen onthullen in Game of Thrones™: Conquest en het volgende hoofdstuk uit de succesvolle game kunnen beginnen.”

In-game Draken, die op het eerste jubileum van de game uitkomen, voegen een compleet nieuw strategisch element toe aan de gameplay in Game of Thrones™: Conquest, en dienen als geweldig wapen tegen vijandelijke schuilplaatsen of een krachtige verdediging voor de steden van spelers. Verkrijgbaar in de App Store en Google Play, kunnen alle spelers een drakennest bouwen om hun eigen drakenei uit te broeden, het pasgeboren draakje grootbrengen tot een jonge draaken uiteindelijk tot een volwassen draak in toekomstige versies. Spelers kunnen ook toegang tot gespecialiseerde onderzoeken, gevechten en talentopties vrijspelen om hun nieuwe bondgenoot te trainen voor de strijd.

Fans van “Game of Thrones™ overal ter wereld weten welke invloed Draken hebben op het machtsevenwicht in Westeros,” aldus Jeff Peters, Vice President, Global Licensing HBO. “We hopen dat dezelfde dynamische spelwijze tot stand komt als in de wereld van Game Of Thrones™: Conquest wanneer de spelers een vuurspuwende vriend bij hun legers kunnen voegen.”

Over Game of Thrones™: Conquest:

Game of Thrones™: Conquest 
is een massaal mobiel online real-time strategiegame voor meerdere spelers (MMORTS) dat zich afspeelt in het land van Westeros. In deze game, geïnspireerd op de met een Emmy Award bekroonde serie, kunnen spelers de strijd aangaan voor de zeven koninkrijken en met elkaar wedijveren om meer dan 130 iconische machtszetels, van King’s Landing tot Winterfell. Om deze locaties, en de militaire en economische voordelen ervan, te controleren, moeten de spelers bondgenoten inhuren, troepen trainen, krachtige wapens bouwen – en nu ook hun eigen draak inzetten om vijandelijke schuilplaatsen aan te vallen of hun eigen bouwwerken te beschermen tegen vijandelijke aanvallen.

Kijk voor meer informatie op https://gotconquest.com.