Square Enix Ltd., heeft vandaag een gloednieuwe FINAL FANTASY® VII REMAKE-trailer onthuld, met daarin nieuwe gameplay en een diepere blik op de sloppenwijken van Midgar, waar de onderdrukkende Shinra Electric Power Company is verwikkeld in een fel conflict met Avalanche, een verzetsgroep die vecht voor het leven van de planeet. In de trailer zien spelers voor het eerst een aantal populaire Shinra-agenten, The Turks, samen met diverse minigames en twee krachtige summons, Shiva en Ifrit.

SQUARE ENIX heeft onlangs ook nieuw artwork uitgebracht, dit betreft een nieuwe versie van één van de meest iconische artworks uit de originele game, met daarop Cloud en de Shinra Headquarters.

FINAL FANTASY VII REMAKE komt op 3 maart 2020 naar het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem. Deze vernieuwde versie van de iconische originele game, die het RPG-genre opnieuw definieerde, duikt dieper dan ooit in de wereld en personages ervan. De eerste game in dit project vindt plaats in de eclectische stad Midgar en levert een volledig opzichzelfstaande ervaring die een ideaal vertrekpunt voor de serie vormt. Naast onvergetelijke personages en een meeslepend verhaal, biedt FINAL FANTASY VII REMAKE een hybride gevechtssysteem dat realtime actie mixt met strategische, commando-gebaseerde gevechten.

De Deluxe Edition is nu beschikbaar voor pre-orders en bevat een artboek met harde kaft en verbluffende concept art, een mini-soundtrack-cd, Summon Materia DLC waarmee spelers in de game Cactuar kunnen oproepen, en een Sephiroth SteelBook®-hoes. De Digital Deluxe Edition bevat een digitaal artboek, een digitale mini-soundtrackselectie en Summon Materia DLC waarmee spelers in de game Carbuncle en Cactuar kunnen oproepen.

De “1st Class Edition” voor de ultieme verzamelaar bevat alle content uit de Deluxe Edition, de Carbuncle Summon Materia DLC, en een Play Arts-boxset met Kai Cloud Strife en Hardy Daytona (apart verpakt). Deze editie is in beperkte oplage te pre-orderen in de SQUARE ENIX Online Store.

Spelers die een versie van de game (ongeacht welke) pre-orderen bij deelnemende winkels ontvangen bij de lancering ook de Chocobo™ Chick Summon Materia DLC. Wie een digitale versie van de game pre-ordert in de PlayStation®Store ontvangt ook een dynamisch thema voor het PlayStation®4-systeem van Cloud & Sephiroth.

FINAL FANTASY VII REMAKE komt op 3 maart 2020 beschikbaar voor het PlayStation®4-systeem met Engelse, Japanse, Franse en Duitse voice-overs en Engelse, Franse, Italiaanse, Duitse, Spaanse en Braziliaans-Portugese ondertitels.