Zoals jullie van 365Gaming gewend zijn krijgen indie games net zoveel aandacht op de Gamescom als de grote titels. En het aanbod van erg toffe titels was overweldigend. Nou kunnen we helaas niet voor elke toffe indie een apart artikel schrijven maar gelukkig hebben we natuurlijk ook de Indie Inside waar we regelmatig meerdere Indie games de verdiende aandacht geven. Daarom in dit artikel een paar hele dikke games die jullie zeker niet mogen missen.

Fragments of Him

En om dan af te trappen een game die mij vanaf de eerste minuut wist te grijpen en me een flinke dosis kippenvel bezorgde. Nou zeg ik wel game maar daar doe ik Fragments of Him eigenlijk te kort mee. Het is namelijk een narrative ervaring waar je een bijzonder interactief verhaal zult beleven. Dus vergeet even standaard game controls, lastige puzzles en button bashing. Zak lekker achter over om je mee te laten slepen in deze bijzondere ervaring.

Het verhaal neemt ons mee in het leven van een man genaamd Will die zijn laatste momenten van zijn leven beleeft zonder dit uiteraard te weten. Tijdens zijn dagelijkse routine horen we hem nadenken over de keuzes die hij maakt en zijn twijfel over deze keuzes of hoe hij dit de volgende dag anders zal doen. Helaas is er voor hem geen volgende dag wanneer een tragische gebeurtenis hem plotseling het leven ontneemt.

Wat voor invloed heeft hij gehad op het leven van zijn nabestaanden, en wat voor impact heeft dit op hen. Vanuit een first person setting zullen we er achter komen door dit verhaal te beleven waarbij niet alleen Will centraal staat maar ook het leven van zijn partner, zijn ex vriendin en zijn oma.

Persoonlijk kan ik niet wachten om dit te gaan ervaren op PC of X1. De bijzondere grafische style gecombineerd met het aangrijpende verhaal en de impact dat dit heeft maakt Fragments of Him echt bijzonder en zet SassyBot Studios echt op de kaart. Wij zullen dit zeker verder blijven volgen voor jullie.

The Solus Project

Een andere titel die we al even in de gaten hielden is The Solus Project. Een ontdekking/survival game die exclusief voor PC en X1 gaat uitkomen. En gelukkig konden we met deze game aan de slag.

Nadat de aarde al voor een hele lange tijd onder vuur ligt worden wij er met een team op uit gestuurd om een andere leefbare planeet te vinden. Helaas loopt dit niet als bedoelt wanneer ons ruimteschip neerstort op een onbekende planeet en wij de enige overlevende zijn. Nu al je teamleden dood zijn en alles dat je bij je hebt verwoest is sta je er helemaal alleen voor op deze ruige planeet.

Probeer te overleven, ontdek de geheimen achter deze planeet terwijl alles tegen lijkt te zitten. Of het nou een meteorieten regen is, een tornado of de gevaarlijke omgeving is. Alles in deze game zal het je heel moeilijk gaan maken in deze game.

En dit is niet gemakkelijk aangezien bijvoorbeeld je lichaam temperatuur, je voedsel en water tekort en noem maar op allemaal factoren zijn die je in de gaten moet houden terwijl je probeert te overleven en te ontdekken.

Tijdens de hands-on viel me op hoe fantastisch de omgeving er uitziet en hoe dynamisch alles is. Wel had ik wat moeite met de controls die op mij niet heel logisch overkwamen maar na wat gewenning zal dit denk ik geen problemen gaan opleveren. Momenteel wist men me te vertellen dat de game ongeveer acht uur aan gameplay zal bevatten. Nou is dit natuurlijk relatief aangezien je dit soort single player survival games op vele manieren kan spelen en beleven. Mijn nieuwsgierigheid naar deze titel is er nog steeds al hoop ik stiekem wel dat ze toch nog even wat gaan puzzelen met de controls en er iets meer gameplay aan toe gaan voegen. Gelukkig duurt het ook nog even voor de game uitkomt en hebben ze dus nog alle tijd. Naar verwachting zal de game ergens in Q1 2016 verschijnen op steam en X1. Wij zullen het in ieder geval in de gaten blijven houden.

Momonga Pinball Adventures

En dan iets van een hele andere orde, namelijk de vrolijk ogende en uitdagende Pinball game van Paladin Studios die we al een tijdje op IOS en Android kunnen spelen. Hoe tof deze game ook is op telefoon en tablet verdiend het toch echt een plaats in de Wii-u store. En gelukkig zal dit ook gaan gebeuren.

In Momonga Pinball ben je de laatste vrije Momonga en je missie is om je soort genoten te redden nadat alles vernietigd is en je hele stam weg is. Dit zal je al flipperend doen in allerlei verschillende settings en met een groot aanbod aan verschillende uitdagingen en side doelen.

Nou waren wij echt heel nieuwsgierig naar de Wii-U versie en gelukkig konden wij er dan ook even mee aan de slag. Alles komt samen en de game komt echt volledig tot zijn recht op de Wii-U. Nou komt dit ook doordat Paladin Studios de game volledig opnieuw grafisch heeft opgebouwd waardoor de toffe style en heldere kleuren echt van je scherm knallen. Het flipperen met de shoulder buttons is ook voor de jongere gamers onder ons echt een uitkomst.

Voor nu wil ik er verder nog niet al te veel over schrijven omdat we op deze game ook heel snel terug komen. Wel kan ik alvast een beetje verklappen dat we waarschijnlijk niet heel lang meer hoeven te wachten om deze must have op de Wii-u te kunnen spelen.

Haunted Island

En dan loop je soms opeens tegen iets aan wat je niet kent maar toch echt heel tof blijkt te zijn. En dan heb ik het over Happy Tuesday met hun IOS en Andriod titel Haunted Island. Nou ben ik echt dol op tower defence achtige games en trok dus ook deze game mijn aandacht.

In Haunted Island is het aan ons om de meest sterke vampier van de wereld te verslaan. Dit doen we met vijf helden die allemaal hun eigen krachten specialiteit hebben. Hordes met verschillende type vijanden zullen door onze velden lopen en het is aan ons om de helden op strategische posities te plaatsen om ze tegen te houden.

De game zit vol met upgrades en perks. Ook zag ik toffe skill trees. Dus genoeg te doen en te beleven. Daarnaast hebben we een verwoest dorp die we weer volledig kunnen opbouwen en multi player. Dit maakt deze free-to-play game echt super compleet. De style is erg tof en voorzien van mooie art. de controls voelen simpel aan en voor mij gaat dit dan ook een game zijn die standaard op mijn tablet zal gaan staan zodra deze beschikbaar is.