Private Division, Squad en BlitWorks kondigden vandaag aan dat Kerbal Space Program: History and Parts Pack nu verkrijgbaar is voor het PlayStation®4 computerentertainmentsysteem en de verschillende Xbox One-apparaten, inclusief Xbox One X. Kerbal Space Program: History and Parts Pack is de eerste downloadbare content voor Kerbal Space Program: Enhanced Edition, de consoleversie van de bekroonde ruimtesimulator. Het pakket voegt verschillende nieuwe content toe aan de game, waaronder 10 missies die geïnspireerd zijn door de dapperste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de mens, nieuwe delen uit de historische ruimtewedloop om mee te experimenteren en een nieuw pak om je Kerbal goed voor de dag te laten komen. Daarnaast bevat het pakket ook nieuwe lanceerbasissen, waaronder een Mun-lanceerbasis die momenteel alleen beschikbaar is in de consoleversie van de game.

“We zijn vastberaden om onze consolespelers veel ondersteuning te geven. Daarom zijn we blij dat we de geweldige uitgebreide content uit de PC-versie van Kerbal Space Program kunnen aanbieden aan onze geduldige console-community,” aldus Nestor Gomez, Lead Producer bij Squad. “Het History and Parts Pack is de eerste uitbreiding voor Kerbal Space Program: Enhanced Edition met spannende missies en een reeks nieuwe onderdelen.”

Kerbal Space Program: History and Parts Pack bevat verschillende missies die gebaseerd zijn op de ruimteverkenning van de mens. Spelers kunnen proberen iconische momenten na te bootsen, van ruimtewandelingen tot noodlandingen op de Mun en alles daartussenin, maar dan met een unieke Kerbal-twist. Kerbal Space Program: History and Parts Pack bevat tevens een aantal nieuwe onderdelen en ruimtepakken die geïnspireerd zijn door de ruimtewedloop. Spelers kunnen deze onderdelen en pakken overal in Kerbal Space Program gebruiken.

“Ons team bestaat uit enorme fans van ruimteverkenning, en het is geweldig om content die geïnspireerd is door een van de belangrijkste momenten uit onze geschiedenis toe te voegen aan Kerbal Space Program: Enhanced Edition,” zegt Michael Cook, Executive Producer bij Private Division. “Het History and Parts Pack geeft consolespelers de mogelijkheid om de glorietijd van de ruimtewedloop opnieuw te beleven in het komische Kerbal-universum.”