Een tijd geleden hadden wij in de planning om een getalenteerde jongedame te interviewen na haar samenwerking bij het project Behind Cosplay van Jacky. Helaas is dit er nooit van gekomen, maar we wilden dit toch graag goed maken…dus als eerste interview in de nieuwe reeks In The Spotlight gaan we starten met Lisa a.k.a. “SaiyanGameGirl”.

Want naast de passie voor Cosplay is Lisa ook een echte gamer, en deze passie voor gamen laat ze graag ook zien tijdens haar streamsessies. Een mooie gelegenheid om haar te interviewen over beide passies…en hoe deze ook mooi gecombineerd kunnen worden.

365G: Hallo Lisa, daar zijn we dan! Fijn dat we nu eindelijk jou eens de welverdiende plek In The Spotlight kunnen geven, bedankt dat je zo geduldig was ;).

Lisa: Geen probleem! Ik ben al super blij dat ik dit intervieuw met jullie mag doen en dat jullie mij in de ‘’Spotlight’’willen zetten -^.^-.

365G: Once Upon A Time… Het is een cliché misschien, maar het is voor de lezers altijd leuk om te weten waar een passie begon, in jouw geval 2 passies zelfs 😉 Dus: wanneer begon je passie voor Cosplay en vanaf wanneer kreeg gamen een plekje in je leven?

Lisa: Dan zal ik maar met het gamen beginnen want die passie is er al het langst. Gamen doe ik al zolang als ik kan herinneren. Duck hunt en Super Mario Brothers op de NES. Mijn oudere broer en ik gamede ook altijd samen. Naarmate ik ouder werd realiseerde ik mij ook echt hoeveel het gamen voor mij betekende. Het is een beetje een ‘escape’ van het dagelijkse leven.

Het Cosplay daarentegen kwam iets later, ik denk toen ik ongeveer 12/13 was. Ik ben altijd groot fan geweest van Dragonball Z (nu nog steeds) en daardoor leerde ik anime in zijn geheel kennen. Met mijn vriendinnengroepje van toentertijd besloten wij toen om een keertje verkleed naar een cosplay conventie te gaan! Dit was Chibicon 2007.

365G: Je hebt een aantal game gerelateerde characters gecosplayed, waren dit characters & games waar jij ook een passie voor hebt zelf of meer omdat je qua persoon deze rollen goed kon weergeven?

Lisa: Bij mijn allereerste cosplay was het eigenlijk een geval van ‘’Dat is een gaaf pakje, die wil ik aan’’. Dit was Tifa van Final Fantasy 7. Dit spel had ik toentertijd nog niet gespeeld maar ik vond haar costume zo vet! Bij de rest van mijn Cosplay heb ik wel bewust gekozen voor het character zelf. Het is wel altijd meer passie voor het character geweest dan passie voor de game. Sowieso is Street Fighter een vette game maar Chun-li als persoon zelf is als zo een geweldig character dat ik haar wil cosplayen voor haarzelf, niet perse voor de game.

365G: Is er een speciaal gamecharacter die je graag zou willen cosplayer ooit? Los van mogelijke beperkingen qua kosten en materiaal om te bouwen. En natuurlijk waarom dat character.

Lisa: Nu ik veel Hearthstone speel dankzij het streamen zou het mij ontzettend leuk lijken om een keer een Jaina Proudmoore te cosplayen! Dan zou ik zelfs de cosplay tijdens het streamen kunnen dragen haha ^^. Wat mij ook nog leuk lijkt om te doen is Het armor van Megaman ooit te maken en dan samen met mijn vriend te cosplayen. Dan zou hij bijvoorbeeld Zero kunnen doen. Megaman is een game die mij wel echt bij is gebleven omdat die zo moeilijk was en de soundtrack klinkt zo awesome <3

365G: Ik kan me herinneren dat jij ooit met groep Cosplayers op Firstlook was, heb ik het goed onthouden? Zijn dit soort events voor jou extra speciaal omdat je dan beide passies kunt combineren? Of is dat dat te kort door de bocht om aan te nemen?

Lisa: Dit heb je zeker goed onthouden haha, wat toevallig dat dit hier ook te sprake komt ☺. Het heeft sowieso wel iets speciaals. Het enige probleem is dat als je er in cosplay rondloopt je vaak geen tijd hebt voor het evenement zelf, omdat je met iedereen op de foto moet en overal wat interviews moet afleggen, dus het is toch een beetje gescheiden. Hoe dan ook blijft het wel super om het te combineren. Ik heb het zelfs al eens gecombineerd tijdens het streamen door een speciale cosplay stream te houden!

365G: Wat is een Cosplay ervaring die je het meeste bijstaat en waarom?

Lisa: De eerste herinnering die mij binnen schiet is dan toch Firstlook 2014. Wij zijn toen met een super grote Mortal Kombat cosplay groep naar dat evenement gegaan en werden ook geïnterviewd door Game Kings! Ik vond het zo leuk om met alle mensen op de foto te gaan en overal was het echt een topdag. Gelukkig was het ook nog dat een vriendin van mij nog een kaartje had voor de zondag dus kon ik nog een dagje in mijn pikachu kigurumi gaan en ook echt genieten van de event zelf!

365G: Laten we eerst een paar maanden terug gaan naar de release van Jacky Cheung’s boek Behind The Cosplay. Ik weet dat Jacky al lange tijd fotosessies heeft met jou, als jezelf en als Cosplayer. Jouw Catwoman shoot is een van de favorieten die ook in het interview met Jacky toen is geplaatst. Hij kende je ook zonder je kostuums, hij kende je echte “ïk” al, was het voor jou daarom makkelijker om je zo te portretteren of moest je toch eerst nadenken voor je ja zei?

Lisa: Een van de favorieten? Wauw, dankjewel! Ik heb echt niet hoeven nadenken! Toen Jacky mij vroeg voor zijn boek was ik er al meteen enthousiast over en kon niet wachten om eraan te beginnen. Ik ben blij met wie ik ben als persoon en ik ben ook niet bang om de wereld te laten zien wie ik ben als persoon.

365G: Was dit eenmalig of zou je dit soort projecten in fotoboeken vaker willen doen?

Lisa: Jacky heeft mij toevallig al gevraagd voor een 2de project maar daar kan ik nog niks over kwijt ;p. Elke kans die ik krijg om mee te doen aan een project neem ik maar al te graag aan. Het is niet alleen leuk om te doen maar ook een goeie manier om je horizon te verbreden. Zolang ik de kansen krijg aangeboden, neem ik ze zeker aan!

Behind Cosplay cover

365G: Je bent nu een tijdje ook te volgen als streamer, hoe is deze stap ontstaan en wat was je motivatie om te streamen?

Lisa: De motivatie zit hem vooral in het eindelijk doen wat ik al lang heb willen doen. Ik heb nu al in meerdere winkels gewerkt en merk dat ik van simpel winkel werk niet gelukkig word. Helaas is de kans om werk vinden in de game wereld nog al klein, dus moet je ook maar klein beginnen.

Ik was al een tijdje bepaalde streamers aan het volgen zoals Shannanina en Doornebuzz. Toen ik zag hoeveel plezier hun hadden met streamen leek het mij ook maar eens leuk om uit te proberen en zo ben ik ermee begonnen. Ondertussen ben ik gelukkig en ontzettend dankbaar wat ik al heb bereikt dankzij al mijn volgers!

SaiyanGameGirl 1 SaiyanGameGirl 2 SaiyanGameGirl 3

365G: Wat voor een soort stream kunnen kijkers verwachten als ze bij jou intunen? Eentje is Cosplay of de echte Lisa? Eentje met entertainment naast gameskills?

Lisa: Zij kunnen voornamelijk verwachten dat ik als de echt Lisa zit te streamen. Lekker mijzelf en daardoor zal je mij ook ontzettend vaak zien falen haha! Tijdens specials doe ik wel Cosplay aan, anders zit ik wel vaak gewoon lekker comfortabel achter mijn laptopje. Ik probeer wel altijd met iedereen in de chat gezellig te praten en samen met zijn alle te lachen.

365G: Als streamer krijg je naast leuke aandacht ook vervelende aandacht, dat is helaas wel af en toe het geval. Maar zijn er ook grappige of speciale dingen gebeurd tijdens een streamsessie qua interactie met de kijkers die je bij zullen blijven?

Lisa: Het streamen doe ik pas een half jaartje nu maar ik zou graag willen zeggen dat er elke stream wel grappige en speciale dingen gebeuren. Het blijft mij altijd bij hoe mensen mij helpen tijdens Hearthstone, hoe ze mij uitlachen als ik weer eens een domme zet maak, hoe ze mij aanmoedigen als het goed gaat en hoe mijn trouwe kijken de vervelende mensen meteen weg jagen uit mijn stream. Ik ben overal ontzettend dankbaar bij elke stream voor de mensen die terug komen en de nieuwe mensen die mij dan volgen!

365G: Waar zie jij jezelf over 5 jaar als het gaat om je passie Cosplay en als gamer/streamer? Zijn er speciale projectjes die je graag zou willen doen?

Lisa: Full time streamen is mijn ultieme goal! Als ik dat over 5 jaar mag doen dan ben ik helemaal gelukkig. Als ik daarin ook kan mengen dat ik op grote events in cosplay zou mogen flyeren, of ander promotie werk dan zou dat ook fantastisch zijn. Van je passie je werk maken is uiteindelijk iedereens doel wel dus mocht het mij lukken om hier ook daadwerkelijk mijn baan van te maken dan is mijn leven wel zo goed als compleet ☺.

365G: Lisa, nogmaals bedankt voor je tijd en je antwoorden. Ik hoop dat we jou nog veel vaker voorbij zien komen op 365Gaming! We zullen in ieder geval je stream een volgende keer gaan hosten op 365Gaming en wie weet een leuke co-op stream een keer!

Lisa: Ontzettend bedankt dat jullie dit interview met mij wilde afleggen! Ik hoop nog vaker met jullie te kunnen samenwerken in de toekomst en misschien tot de volgende keer weer!


Voor alle lezers die Lisa graag in actie actie willen zien, hieronder volgen haar links & kanalen en neem zeker eens een kijkje! Tot de volgende In The Spotlight en als je zelf een plekje hier zou willen of iemand wilt voordragen, laat het ons dan weten!

– https://www.twitch.tv/saiyangamegirl
– https://www.youtube.com/channel/UCmRHXkjtbp-PVzvdqi6Qqsg
– https://www.facebook.com/saiyangamegirl
– https://www.instagram.com/saiyangamegirl
– https://twitter.com/SaiyanGameGirl
– https://www.patreon.com/Saiyangamegirl