Milestone kondigt met trots de lancering van RIDE 3 aan, het nieuwste deel in de geliefde franchise en de ultieme motorencyclopedie die gemaakt is voor alle motorliefhebbers. Dankzij de Unreal® Engine 4 heeft de game grote verbeteringen ondergaan op het gebied van graphics en de gameplay. De carrièremodus is volledig vernieuwd en geeft de spelers vrije progressie zodat ze de motorklasse kunnen kiezen die het best bij hun stijl past. Een groot aantal motoren zijn te verzamelen en aan te passen, zowel esthetisch als op performance, om met een unieke stijl te racen op de meest iconische banen ter wereld. RIDE 3 is verkrijgbaar vanaf 30 november voor de PlayStation®4, Xbox One en Windows PC®/STEAM.

COLLECT. Met meer dan 230 motoren verspreid over 7 categorieën – Sport bikes, Maxi Enduro, Supermoto, Naked, Endurance, Race Superbikes, Café Racer – kunnen spelers hun eigen collectie met adembenemende motoren creëren. Met de DLC’s die na launch verschijnen, zowel Premium als gratis, worden 70 motoren extra toegevoegd, waardoor er in totaal 300 motoren beschikbaar zijn. Eenmaal de motorcollectie verzameld, kunnen spelers hun snelheidsdrang loslaten op 30 banen, waarvan 12 gloednieuwe, om van alle facetten van het motorrijden te genieten. De banen variëren van de meest iconische tracks van over de hele wereld tot bekende stadcircuits en adembenemende panorama’s.

CUSTOMIZE. RIDE 3 gaat verder dan alleen de 500+ mechanische aanpassingen waarmee je jouw motor kunt wijzigen. Met de nieuwe Livery Editor kunnen spelers hun verbeelding de vrije loop laten om de livrei van hun dromen te creëren. Race-liefhebbers hebben toegang tot vele officiële fabrikanten- en andere stickers om hun eigen race-livrei te creëren, terwijl creatieve talenten echte kunstwerken op twee wielen kunnen maken met het lagensysteem. Dankzij dit systeem kunnen spelers ieder beeld op de motor tekenen en is de enige beperking hun verbeelding! Alle livreien kunnen online worden gedeeld, zodat vrienden en de community deze kunnen gebruiken tijdens een race, om zo extra XP-punten en in-game credits te ontvangen.

RACE. Dankzij de Unreal® Engine 4 heeft de game grote verbeteringen ondergaan op het gebied van graphics en de gameplay. Door het gebruik van fotogrammetrie vanuit de lucht en het scannen met drones heeft het ontwikkelingsteam alle benodigde data verzameld om omgevingen en de details van de banen getrouw na te bouwen voor een extreem meeslepende game-ervaring. Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise kun je deelnemen aan nachtraces en genieten van de bijzondere atmosfeer die door het nieuwe bliksemsysteem wordt gecreëerd. De verbeteringen van de nieuwe engine zijn niet beperkt gebleven tot de graphics; RIDE 3 heeft nieuwe fysica en een verbeterd schadesysteem waardoor het gedrag van de motor altijd realistisch is, terwijl de vernieuwde AI voor spannende uitdagingen zorgt.

De carrièremodus is volledig herzien en geeft de spelers vrije progressie zodat ze de motorklasse kunnen kiezen die het best bij hun stijl past. De nieuwe indeling, dat gebaseerd is op magazines, zorgt ervoor dat je meer dan 60 magazines verzameld en leest. Elk magazine biedt zijn eigen unieke speelervaring, waardoor er toegang is tot veel details en anekdotes over de motorwereld.

RIDE 3 is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar vanaf 30 november voor de PlayStation®4, Xbox One en Windows PC®/STEAM.