Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO® Group kondigen vandaag aan dat LEGO® Worlds 21 februari 2017 verschijnt voor het PlayStation®4 computer entertainment systeem, Xbox One en       LEGOWorlds_Brick.jpgSTEAMTM. LEGO® Worlds bestaat uit een onbegrensde verzameling werelden van geheel uit digitale LEGO®-steentjes waarin spelers op onderzoek uit kunnen gaan en samen kunnen creëren en ontdekken. LEGO® Worlds, ontwikkeld door TT Games en uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment, is sinds vorig jaar in STEAMTM Early Access zodat spelers feedback kunnen geven voor constante verbeteringen tot aan de officiële lancering

“In LEGO® Worlds gaan spelers op een spannende reis om Meesterbouwer te worden, in een open omgeving volledig gemaakt van LEGO® stenen,” aldus Jonathan Smith, Head of Production, TT Games. “Van het aanpassen van personages en met voertuigen op ontdekking gaan, tot gebouwen maken of verschillende voorwerpen, personages en wezens in de werelden ontdekken; er is vrijheid om alles wat denkbaar is te creëren.”

      LEGOWorlds_DISCOVERdragon.jpg           LEGOWorlds_DISCOVERUnderwater.jpg
“LEGO® Worlds breidt onze LEGO® videogame franchise uit met een nieuwe ervaring dat al het plezier belichaamd van het fysieke LEGO®-steentjes bouwen,” aldus David Haddad, President, Warner Bros. Interactive Entertainment. “TT Games heeft een uitgebreid digitaal universum gecreëerd dat ongelimiteerde creativiteit combineert met de LEGO®-humor waar fans van houden.”

“LEGO® Worlds brengt de essentie van het spelen met LEGO® – het bouwen – naar de digitale wereld, nog meer dan ooit tevoren” aldus Niels Jørgensen, Vice President, Digital Games van The LEGO® Group. “We zijn enthousiast om onze fysieke en digitale spelmodellen dichter bij elkaar te brengen en weten zeker dat het zal aanslaan bij onze kerndoelgroep en nieuwe doelgroepen zal aanspreken. We geloven dat LEGO® Worlds de potentie heeft om de bouwers van de toekomst te inspireren en te ontwikkelen dankzij de ervaring van het creatieve spel met open einde.”

In LEGO® Worlds ontdekken spelers verborgen schatten in omgevingen die variëren van leuk tot fantastisch. Werelden komen tot leven met een duizelingwekkende verscheidenheid aan voertuigen en wezens; van cowboys op giraffen, vampieren die ijsberen laten schrikken tot stoomwalsen, racewagens en kolossale graafmachines. Spelers kunnen op avontuur gaan om een Meesterbouwer te worden door andere LEGO®-personages op hun pad te helpen: zoek een zwaard voor een koning, bescherm een boer tegen een zombie-invasie of bouw een huis voor een holbewoner. Omgevingen en bouwwerken komen tot leven op iedere manier die fans kunnen bedenken, van steentje voor steentje bouwen of door het neerzetten van enorme kant-en-klare LEGO®-bouwwerken, tot het gebruik van wonderbaarlijk gereedschap waarmee je het landschap kleurt en vormgeeft. De online multiplayer functionaliteit van LEGO® Worlds geeft twee spelers de vrijheid om samen elkaars werelden te verkennen, samen te bouwen en coöperatieve en competitieve spelervaringen op te doen die spelers zelf kunnen bouwen.

      LEGOWorlds_EXPLORE_HotAirBalloon.jpg           LEGOWorlds_TOGETHER.jpg

Een separaat verkrijgbaar LEGO® Agents DLC pack met nieuwe personages, voertuigen, wapens en meer uit de Agents-serie spelmaterialen, zal 90-dagen lang als eerste beschikbaar zijn op de PlayStation® 4.