– BANDAI NAMCO Entertainment Europe en Supermassive Games bevestigen dat het eerste deel in The Dark Pictures Anthology, Man of Medan, verkrijgbaar is op 30 augustus 2019 voor PlayStation®4, Xbox One en PC Digital.

Man of Medan is tevens beschikbaar als pre-order en kan vanaf vandaag gereserveerd worden via deelnemende winkels. Spelers die de game pre-orderen krijgen exclusieve Day 1 toegang tot de Curator’s Cut – een alternatief pad vanuit een nieuw perspectief.

Wanneer spelers de game eenmaal hebben uitgespeeld, komen ze terecht in de Curator’s Cut (die later gratis beschikbaar zal zijn voor alle spelers), met de volgende opties:
–    Een nieuw perspectief met alternatieve personages in eerder gespeelde scenes
–    Nieuwe beslissingen en keuzes binnen elke scene die het verhaal op verschillende manieren veranderen
–    Nieuwe scenes en geheimen die niet beschikbaar waren in de originele speelsessie

“Wat de Curator’s Cut uniek maakt ten opzichte van de traditionele Director’s Cut is dat het de speler nieuwe manieren biedt om het verhaal en de uitkomsten direct te beïnvloeden. Spelers zien gebeurtenissen en relaties vanuit het perspectief van niet eerder beschikbare personages en kunnen deze gebeurtenissen en relaties nu veranderen,” aldus Pete Samuels, Executive Producer, The Dark Pictures Anthology, Supermassive Games.

“Het voegt een compleet nieuwe laag toe aan hoe de speler het verhaal begrijpt en ermee omgaat, op een manier die nog nooit eerder is vertoond, en we zijn verheugd dat spelers dit mogen ervaren.”

The Dark Pictures Anthology: Man Of Medan is verkrijgbaar op 30 augustus 2019 in zowel fysieke als digitale editie voor het PlayStation® 4 computer entertainment systeem, Xbox One en PC Digital.