Vandaag heeft EA aangekondigd dat Marco Reus van Borussia Dortmund de wereldwijde cover van EA SPORTS™ FIFA 17 zal sieren. De afgelopen twee weken hebben fans op de officiële FIFA-coverwebsite gestemd op hun favoriete speler. De fans konden kiezen tussen vier FIFA 17-ambassadeurs, namelijk James Rodríguez van Real Madrid C.F., Anthony Martial van Manchester United, Eden Hazard van Chelsea FC en Marco Reus van Borussia Dortmund. Er zijn meer dan 3,1 miljoen stemmen uitgebracht, waarbij Reus als winnaar uit de strijd kwam.

Reus is een succesvolle buitenspeler en wordt gezien als een van de gevaarlijkste aanvallers van Europa. Reus werd in 2012 uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Duitsland, en heeft 29 wedstrijden gespeeld voor het nationale elftal van Duitsland. Reus werd onlangs benoemd tot aanvoerder van Borussia Dortmund en zal komend seizoen de aanvoerdersband dragen.

“Het is prachtig om te zien hoe de fans achter hun favoriete speler staan. Marco speelt voor een geweldige club, speelt mooi voetbal en is erg populair in FIFA Ultimate Team. Het is dus geen verrassing dat de fans hem hebben gekozen,” aldus Nick Channon, Senior Producer van EA SPORTS FIFA. “Reus is nu lid van een elitegroep internationale supersterren die in de loop der jaren op de cover van FIFA hebben geprijkt.”

“Ik ben vereerd om bij de groep voetballers te horen die op de cover van FIFA hebben gestaan,” aldus Reus. “Ik ben ontzettend dankbaar dat de fans mij hebben gekozen, en ik zal er alles aan doen om ze trots te maken met mijn prestaties op het veld.”

FIFA 17 komt in Noord-Amerika uit op 27 september en wereldwijd op 29 september op Origin voor PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360  en PlayStation 3. .