De grootste computer electrobeurs de CES is al een tijdje afgelopen en daar stond wat sappige verse hardware voor iedereen klaar.  Maar Las Vegas is best wel ver weg dus missen we de boot.. dachten we.

Maar MSI Benelux was zo vriendelijk genoeg om de Benelux Pers uit te nodigen om gezamelijk wat te eten en tegelijk hands on aan hun kakelverse laptops en desktop. Ik zelf als trotse lid van de glorieuze PC meester ras wilde dit absolute niet missen.

Bij aankomst kregen we allemaal een drankje en een presentatie met de verbeteringen en veranderingen van de gaming hardware die ze wilde tonen.

Wat mij vooral opviel bij de desktop kant is dat de turbo knop uit de jaren 90 weer terug is op de desktop. Alleen dit keer niet van 20 Mhz naar 66 Mhz.. maar gewoon een dikke vette overclock op je bestaande GPU of CPU.  Tevens lieten ze met vol trots zien dat MSI de aller eerste gaming merk is dat Intel Core i5/i7 generatie 7 gebruikt in hun machines.

Op de laptop kant was vooral opvallend dat er een optie bij gekomen is om een 120 Hrz monitor te gebruiken ipv de standaard 60 Hrz. Iets wat geweldig is als jij een competitive gamer bent, want je wilt dan zo veel mogelijk FPS hebben in Overwatch of CounterStrike : GO.

Oja, ben je gek op lampjes? Natuurlijk heeft MSI lekker veel overdreven kerstboom verlichting verwerkt in hun laptops en desktops. Alles is RGB, alles is instelbaar in hoe jij dat wil…. of je bent zo als mij en zet al die toeters en belletjes uit.

Enfin we hebben een mooie lunch gehad en we zijn weer op de hoogte met de veranderingen die er aankomen in 2017.  Gaming op de PC platform wordt alleen maar mooier.