Fans in heel Europa zijn inmiddels lid geworden van de nieuwe Nintendo Switch Online-ledenservice en genieten van alles wat deze dienst heeft te bieden. Dat is inclusief het online spelen van populaire multiplayer-games, het opslaan van back-up-gegevens in de cloud, een smartphone-app voor voice-chat en andere functies voor ondersteunde games, exclusieve speciale aanbiedingen en de mogelijkheid om klassieke NES-games te spelen met toegevoegde online-mogelijkheden. Zoals beloofd bij de aankondiging van de eerste 20 NES-games, zullen er meer retro-games naar de Nintendo Switch komen, en dat is vandaag dan ook het geval.
NES™ Open Tournament Golf, Solomon’s Key en Super Dodge Ball zijn nu beschikbaar om altijd en overal te spelen op Nintendo Entertainment System™ – Nintendo Switch Online.
  • NES Open Tournament Golf – Doe je best tegen een andere speler in de spelstanden Stroke, Match en Tournament, op drie fantasievolle golfbanen in de VS, het VK en Japan. Let op de wind en afstand tot de hole bij het kiezen van je club, want anders zal je een hoge score halen… en dat is precies wat je niet wilt in deze game.
  • Solomon’s Key – Als de handige en getalenteerde held Dana moet je je met mysterieuze blokvormvaardigheden en andere magische krachten strategisch een weg banen door meer dan 40 stages. Vind in elke stage de bel om de fee te bevrijden, en pak de magische sleutel om te kunnen ontsnappen. Denk snel en gebruik je magische vuurkracht om verborgen voorwerpen te vinden en tal van vijanden te ontwijken in een race tegen de klok.
  • Super Dodge Ball – In Super Dodge Ball bestuur je het trefbalteam van Amerika en reis je over de hele wereld om tegen de teams van andere landen te strijden. Stap op verschillende speelvelden en gebruik een combinatie van normale slagen en superslagen om je tegenstanders uit te schakelen. Maar wees voorzichtig, op sommige bestemmingen tref je ondergronden die het spel beïnvloeden.
Naast deze NES-games ontvangen Nintendo Switch Online-leden ook speciale save-gegevens voor The Legend of Zelda. Dankzij deze gegevens kunnen spelers nu hun avontuur beginnen met een flink aantal rupees en voorwerpen, inclusief het witte zwaard, het magische schild, de blauwe ring en de krachtarmband. In de toekomst komen ook speciale save-gegevens voor andere NES-titels beschikbaar, zodat spelers op nieuwe manieren aan de klassiekers kunnen beginnen.
Zoals eerder aangekondigd zal de NES – Nintendo Switch Online-bibliotheek in november worden uitgebreid met Metroid, Mighty Bomb Jack en TwinBee, en in december met ADVENTURES OF LOLO, Ninja Gaiden en Wario’s Woods.