The Phantom Thieves – ze zijn niet te stoppen! Om te bewijzen hoe sterk ze zijn en dat ze zich nergens door laten tegenhouden, hebben ze een gewaagde overval gepleegd. Ze hebben namelijk de Japanse voice over-gegevens van P5 gestolen en afgeleverd bij Atlus USA. Dit betekent dat de Japanse stemmen bij de westerse lancering van de game verschijnen als DLC en dat Persona 5 dus dual audio krijgt: Japans en Engels.

Om dit mogelijk te maken, wordt de lancering een stukje uitgesteld, zo werd aangekondigd tijdens de stream van Atlus gisteren – Persona 5 verschijnt op 4 april 2017 tegelijk in de VS, Europa en andere PAL-regio’s. De extra wachttijd is misschien vervelend, maar de Japanse release van Persona 5 verpletterde alle verwachtingen, en als bedrijf voelt Atlas USA zich aan de fans verschuldigd om alles te doen om hun gouden standaard voor de Engelse lokalisatie waar te maken. In de praktijk betekent dit een verdubbeling van het QA- en lokalisatiewerk, waarbij stemacteurs zelfs weer de studio in moeten duiken om nog niet ingesproken regels op te nemen. Omdat ze deze game niet overhaast wilden uitbrengen, voelden ze zich gedwongen de release een laatste keer uit te stellen.

Zoals aangekondigd in de stream van Atlus, is het Ryuji thema en avater-set op 24 november, 24 uur lang beschikbaar als gratis download op PlayStation®4.

Ook zijn er twee nieuwe character trailers beschikbaar. Lees snel verder, want we gaan twee nieuwe leden van de Phantom Thieves onthullen.

Yusuke KitagawaOm te beginnen is dat de elegante Yusuke Kitagawa. Hij laat zich het best omschrijven als een artistieke savant, zijn liefde voor esthetiek en talent voor kunst zijn ongeëvenaard. Anders dan bij de rest van de Phantom Thieves, leidt een zeer noodlottige gebeurtenis met zijn kunstleraar/idool Madarame ertoe dat deze Boheemse beatnick naar Kosei High School komt om zich aan te sluiten bij de bonte bende. Hoewel Yusuke zich excentriek kan gedragen, gebruikt codename Fox zijn liefde voor ware schoonheid om de Phantom Thieves te helpen. En uiteraard stelt een groep sociale verschoppelingen weinig voor zonder minstens één verhongerende kunstenaar, nietwaar?

Makoto NiijimaAls volgende hebben we Shujin Academy’s plaatselijke strebertje Makoto Niijima. Hoe een rechtgeaarde student en voorzitter van de studentenraad terecht komt bij de raddraaiende Phantom Thieves? Laten we het erop houden dat het haar taak is om de identiteit en motieven van de groep te achterhalen (ze is tenslotte voorzitter van de studentenraad). Hoewel codename Queen het tegenovergestelde van een rebellerende scholier lijkt te zijn, heeft ze een hoog rechtvaardigheidsgevoel en doet ze alles voor de goede zaak. Het is trouwens ook ZEER handig voor de groep dat een intelligente strateeg de overvallen bekokstooft. Stel je eens voor dat Ryuji die zou moeten plannen…

De rol van Makoto komt tot leven dankzij de geweldige talenten van Cherami Leigh, die met Atlus US sprak over haar werk aan het project als de ruggengraat van de Phantom Thieves! Check het interview met Cheramie Leigh hier.

Persona 5 gaat over de interne en externe conflicten van een groep verwarde middelbare scholieren – de hoofdrolspeler en een verzameling lotgenoten die hij in de loop van het verhaal ontmoet – die een dubbelleven leiden als Phantom Thieves. Hun leven ziet eruit als dat van elke andere leerling in Tokio: ze gaan naar school, nemen deel aan naschoolse activiteiten en hebben bijbaantjes. Maar ze beleven ook fantastische avonturen, waarbij ze met bovennatuurlijke krachten de harten van mensen binnendringen. Hun kracht komt van de Persona, het Jungiaanse concept van het “Zelf”. De helden van het spel beseffen dat de maatschappij mensen dwingt om maskers te dragen die hun innerlijke kwetsbaarheden beschermen. Alleen door deze beschermende maskers letterlijk af te rukken en mensen te confronteren met hun innerlijke zelf kunnen ze hun innerlijke kracht ontdekken, en deze gebruiken om mensen in nood te helpen. Uiteindelijk streeft de groep Phantom Thieves ernaar om hun dagelijkse wereld te veranderen zodat deze overeenstemt met wat zij zien, voorbij de maskers die de hedendaagse samenleving draagt.

Persona 5 verschijnt op 4 april in de Amerika’s en Europa, voor PlayStation 4 en PlayStation 3. Pre-orders voor beide versies van de game zijn nu verkrijgbaar bij deelnemende retailers. Ga voor meer informatie naar de officiële website: atlus.com/persona5

Key features:

  • Persona 5 is het eerste genummerde deel van de bekroonde franchise dat sinds de PlayStation 2-generatie op home consoles verschijnt
  • Vlotte Japanse RPG-mechanieken, spannende actiescènes, diep en meeslepend verhaal
  • Kleurrijk gestileerde personages, vijanden en omgevingen, en elegante anime-stijl cut-scenes
  • Soundtrack met het frisse geluid van acid jazz, gecomponeerd door de legendarische componist Shoji Meguro
  • Een opzichzelfstaand verhaal dat zowel nieuwkomers als ervaren Persona-spelers verwelkomt