Atlus U.S.A., Inc. onthult vandaag een deel van de Engelse voice cast voor Persona 5. Verder is er ook een nieuwe trailer vrijgegeven: “The Protagonist”. De game verschijnt in Europa op 14 november 2017 voor de PlayStation®3 (PS3) en PlayStation®4 (PS4) met een Engelse dub die is geleid door Yu Namba, die in Amerika al lange tijd als projectleider aan de Persona-serie werkt.

“Bij Atlus U.S.A. zijn we trots op de kwaliteit en de zorg die we schenken aan het casten voor en dubben van onze game, en dat geldt ook voor Persona 5,” zei Yu Namba, projectleider en opnameleider van Persona 5. “Dit is een compleet nieuwe cast van characters, dus begonnen we met een schone lei om ze tot leven te wekken met onze geweldige cast stemacteurs. Het is moeilijk om vaarwel te zeggen tegen de cast van vorige Persona-games, maar we hopen in deze game een geheel nieuwe toon te zetten met een nieuwe set acteurs.”

De stemmen voor de hoofdrollen in Persona 5 zijn als volgt:

•    Xander Mobus als the protagonist
•    Cassandra Morris as Morgana
•    Max Mittelman als Ryuji Sakamoto
•    Erika Harlacher als Ann Takamaki
•    Matt Mercer als Yusuke Kitagawa
•    Cherami Leigh als Makoto Niijima
•    Erica Lindbeck als Futaba Sakura
•    Xanthe Huynh als Haru Okumura
•    Robbie Daymond als Goro Akechi

Persona 5 gaat over de interne en externe conflicten van een groep verwarde middelbare scholieren – de hoofdrolspeler en een verzameling lotgenoten die hij in de loop van het verhaal ontmoet – die een dubbelleven leiden als Phantom Thieves. Hun leven ziet eruit als dat van elke andere leerling in Tokio: ze gaan naar school, nemen deel aan naschoolse activiteiten en hebben bijbaantjes. Maar ze beleven ook fantastische avonturen, waarbij ze met bovennatuurlijke krachten de harten van mensen binnendringen. Hun kracht komt van de Persona, het Jungiaanse concept van het “Zelf”. De helden van het spel beseffen dat de maatschappij mensen dwingt om maskers te dragen die hun innerlijke kwetsbaarheden beschermen. Alleen door deze beschermende maskers letterlijk af te rukken en mensen te confronteren met hun innerlijke zelf kunnen ze hun innerlijke kracht ontdekken, en deze gebruiken om mensen in nood te helpen. Uiteindelijk streeft de groep Phantom Thieves ernaar om hun dagelijkse wereld te veranderen zodat deze overeenstemt met wat zij zien, voorbij de maskers die de hedendaagse samenleving draagt.

Persona 5 verschijnt op 14 februari in de Amerika’s en Europa, voor PlayStation 4 en PlayStation 3. Pre-orders voor beide versies van de game zijn nu verkrijgbaar.