Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, brengt een nieuwe externe behuizing voor videokaarten (eGPU) op de markt, de Razer Core X Chroma. De nieuwe Razer Core X Chroma heeft een 700W-voeding, USB- en Gigabit Ethernet-poorten en Razer Chroma-verlichting.

De Razer Core eGPU-lijn werkt met een breed scala Thunderbolt 3 Windows-laptops en MacBooks. Zij geeft mobiele ‘krijgers’ de mogelijkheid om met een minimum aan gedoe gebruik te maken van de enorme grafische verwerkingskracht van een desktop-gaming-machine. Dit stelt gebruikers in staat om de meest veeleisende games te spelen en met hoge snelheden content van wereldklasse te creëren.

De Razer Core X Chroma heeft een 700W voeding, USB- en Gigabit Ethernet-poorten en Razer Chroma-verlichting om aan de eisen van hardcore gamers en creatieven te voldoen. Windows 10 laptops hebben een Thunderbolt 3-poort nodig met ondersteuning voor externe videokaarten (eGFX) en de laatste Windows RS5 update. Compatibele Razer laptops zijn onder andere de Razer Blade Stealth 13, Razer Blade 15 en Razer Blade Pro 17 (GeForce GTX 1060 versie). Mac-systemen hebben een Thunderbolt 3-poort nodig, een macOS met High Sierra 10.13.4 of later met compatibele AMD Radeon-kaarten.

Eenvoudige plug and play

Om met de Razer Core X Chroma te werken, hoeven gebruikers alleen maar een desktop PCIe videokaart naar hun keuze te installeren, variërend van NVIDIA GeForce RTX-, GeForce GTX- en Quadro-kaarten tot AMD Radeon- en Radeon Pro-kaarten met XConnect. De installatie van de videokaart is dankzij het eenvoudige schuif- en vergrendelmechanisme in de vorm van een lade voor iedereen zonder gebruik van gereedschap mogelijk. De videokaart wordt in de PCIe-sleuf gestoken en met een enkele duimschroef bevestigd.

Meest veelzijdige eGPU

De Razer Core X Chroma is de meest veelzijdige Core eGPU. Hij heeft USB- en ethernet-aansluitingen en ruimte voor maximaal drie desktop-videokaarten. De nieuwe I/O-hub (input en output) van het apparaat biedt vier USB Type A-poorten en een gigabit ethernet-poort aan de achterzijde om rommelige kabels te voorkomen. Om stabiele prestaties bij zware belasting te garanderen, maakt Razer gebruik van een unieke Thunderbolt dual-chip design dat moeiteloos grafische data en gegevens van de randapparatuur via de enkele Thunderbolt 3-kabel kan verwerken.

De ATX-voeding is geüpgraded naar 700W en in staat om de meest energieverslindende videokaarten van stroom te voorzien. Daarnaast kan de Razer Core X Chroma USB-C laptops met maximaal 100W opladen via de meegeleverde Thunderbolt 3 kabel. .

De behuizing van aluminium heeft twee Razer Chroma RGB-verlichtingszones die op Windows-systemen volledig aanpasbaar zijn met behulp van Razer Synapse 3 software. Razer Chroma’s 16,8 miljoen verschillende kleuren bieden een volledig meeslepende game-ervaring en gebruikers kunnen genieten van ambient in-game effecten die dynamisch synchroniseren met elke actie en elk gebeurtenis op het scherm.

Het chassis heeft geperforeerde zijkanten en koelventilatoren die zorgen voor een snelle warmteafvoer en optimale thermische omstandigheden.

Prijs & beschikbaarheid

429,99 Euro adviesprijs