Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, No man’s Sky was misschien wel de grootste teleurstelling ooit op pc en PS4. Maanden ervoor werd er reikhalzend uitgekeken naar een van de meest epische game ervaringen die we ooit mee zouden mogen maken. Tenminste, zo werd het beschreven door de makers van de game (Hello Games). Echter bleek de helft van de game nog niet af te zijn en bleken essentiele delen van het spel er gewoon niet in te zitten, zoals een multplayer en een fatsoenlijk verhaal. De game belandde dan ook in recordtempo in de budgetbakken. Nu, bijna 2 jaar later, komt de game ook uit voor Xbox One, waarin ze direct een mega update hebben toegevoegd voor alle systemen. Het wordt liefkozend No Man’s Sky Next genoemd! Lees de rest van de review HIER!

Eindwoord:

Al met al weet No Man’s Sky (Next) in ieder geval meer te imponeren dan toen hij voor het eerst uitkwam in 2016 voor pc en PS4. Echter is het nog steeds niet de game die het had moeten zijn. Doordat er technisch ook nog wel het een en ander aan mankeert, heb ik zelf een beetje een zure smaak aan de game overgehouden. Ben jij iemand die er gigantisch van houdt om veel vrijheid te krijgen en je vindt het grinden van materials juist het leukste wat er is, dan is dit helemaal jou ding. En absoluut zul je je best wat avondjes kunnen gaan vermaken met de multiplayer. Maar er is nog steeds genoeg werk aan de winkel voor dit spel om op dezelfde hoogte te kunnen komen met games zoals Minecraft of Ark.

Mijn advies, ben je echt benieuwd naar het spel, wacht dan even tot als hij een keer in de aanbieding komt. Want voor €49,99 is hij echt veel te duur. Het is een leuk spel om te zijner tijd een keer uit de budgetbak te trekken voor twee tientjes, maar meer ook zeker niet.