In een game wereld waarbij gamers altijd maar meer willen, is het de vraag of een game zoals Super Bomberman R zich staande kan houden. Toen Super Bomberman R voor het eerst uitkwam (op de Nintendo Switch) was het een leuke game, maar niet de game waar iedereen de volle prijs voor wilde betalen. Dit heeft dan ook met name te maken met de beperkte content die de game in eerste instantie meekreeg.

Maar we zijn inmiddels een jaar verder, inmiddels is de game ook naar de PlayStation 4 en Xbox One uitgebracht. Maar blijft de game te beperkt voor gamers om toch ermee aan de slag te gaan? Of hebben ze het afgelopen jaar veel goed gemaakt ten opzichte van de Switch versie. Gelukkig heeft Konami geleerd van de release van de uitgeklede game. Inmiddels is de exclusiviteit er vanaf en zien we hoe de nieuwe versie van de game en een daling in de prijs ervoor zorgt dat toch meer Bomberman-fans deze game een kans gaan geven.

Je kunt het opnemen tegen 7 anderen deze keer

Bomberman is al een tijdje te vinden op verschillende consoles en de meeste mensen kennen het principe van de game ook wel. Je legt bommen neer , gaat om een hoekje staan en hoopt zo de weg te blokkeren voor je tegenstanders met als uiteindelijk doel om je tegenstander te raken met de ‘blast’ die van de bom af komt. Dus als je naar dit principe kijkt, dan is Super Bomberman R ook een echte Bomberman-game.

Maar er zijn nu extra’s toegevoegd aan de game, het enige waar Konami dan rekening mee moet gaan houden dat de simpele regels van de game wel worden gewaarborgd. Bomberman is tenslotte Bomberman omdat het Bomberman is. Als je kijkt naar vorige versie van de game, dan merk je dat deze wijzigingen in de game niet altijd goed zijn ontvangen omdat met ging spelen met het concept van de game (een 3D versie voor de N64, Louies werd toegevoegd in Mega Bomberman). Maar gelukkig zijn hier minimale wijzigingen doorgevoerd en blijft het een echte Bomberman game.

De graphics geven de game een goede vibe

Ook is een multiplayer versie van de game best lastig om toe te voegen, het kan best, maar omdat het een game is waarbij timing belangrijk is merk je dat een beetje lag al problemen kan veroorzaken. Gelukkig is dit beter te doen op de Xbox One en PlayStation 4 dan op de Switch, met name omdat bij deze consoles het online gedeelte beter is geregeld.

Verder hebben ze bij deze cartoony game er goed aan gedaan om de nadruk te leggen op de single player. Zo is de game nu opgevrolijkt qua graphics en ziet het er allemaal leuk en aantrekkelijk uit. Het komt daarom ook op je over als een game waarbij je even helemaal niet hoeft na te denken bij wat je doet, maar goed, dit is Bomberman, dus even relaxen is niet echt aan de orde. Maar terwijl je van planeet naar planeet gaat om deze te redden komt het minder druk over vanwege de manier wordt gepresenteerd aan de gamer.

Elke planeet heeft haar eigen boss battle

Daarnaast hebben ze ook verschillende modi in de game verwerkt waardoor je ook afwisselende gameplay kunt spelen als je alleen bent of lekker met vrienden aan het gamen bent ( dit kan zowel online, maar ook als couch coöp). Denk hierbij aan het standaard plaatsen van bommen, maar ook sleutels verzamelen, getimede survival mode of waarbij je bewoners veilig moet begeleiden. Hierdoor krijg je genoeg afwisseling en zijn al deze modi goed te doen. Gelukkig is de A.I. niet al te lastig en kun je rustig wennen aan de modi en wat je er voor moet doen om deze goed uit te voeren.

Maar nu is het wel zo dat je verder in de game toch echt wel problemen kan krijgen met de A.I.. Deze zijn soms bovennatuurlijk goed en dat kan voor frustraties zorgen. Mocht je hierdoor vast zitten in de game, zorg dan dat je de game op Beginner speelt in plaats van de standaard instellingen. Het verschil tussen deze twee niveaus is nogal groot namelijk.

Soms zie je door de bommen de bots niet meer

Al met al is Super Bomberman R een heerlijke game om zowel offline als online te spelen. Soms zijn er wat haperingen in de online modi, maar dit komt minimaal voor. Online zijn er genoeg mogelijkheden en is er genoeg content die je kunt unlocken om je uren zoet te houden. Offline kun je het verhaal volgen en burgers redden van hun ondergang. Met andere woorden, als je alles wilt behalen ben je nogal even bezig, dit in samenhang met een leuke manier van presenteren en een gameplay die al 35 jaar onveranderd een succes blijkt te zijn. Dus ga er maar voor zitten zorg dat je niet wordt opgeblazen!

Review - Super Bomberman R
Super Bomberman R is een echte Bomberman game. Ondank de kleine wijzigingen is het game dat bij het origineel blijft, zowel offline als online. Hierdoor is het een leuke game om samen met (offline of online) vrienden te spelen.
Verdict7.1
+ Punten
  • Veel content to unlocken
  • Completere game in vergelijking met de Switch versie
  • MP werkt goed en uitdagend
- Punten
  • Online soms haperingen
  • Single player kan soms te moeilijk zijn
7.1Verdict

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.