Bijna een jaar geleden bracht Ubisoft The Crew uit. Hierbij kon je samen met je vrienden door Amerika touren. In tussentijd zijn er al een aantal kleinere aanpassingen en updates geweest, maar dit jaar pakt Ubisoft het wat groter uit met de release van The Crew: Wild Run. Doordat ik al meer dan 100+ uren plezier heb beleefd aan deze game, kon ik het natuurlijk ook niet laten om deze grote toevoeging te testen en mijn bevindingen met jullie te delen.

The Crew: Wild Run. De naam zelf zegt het al. Het word een ‘Wild Run’ met de nieuwe toevoegingen aan de originele game. Deze uitbreiding voegt namelijk 4 compleet nieuwe manieren van racen aan de game toe. Het is nu mogelijk om je huidige auto om te toveren in een stoere Driftauto, een beest van een Monstertruck en een supersonische dragraceauto. Maar ook voor de mensen die even genoeg hebben van auto’s is er de 4e nieuwe optie. Ubisoft heeft namelijk nu ook 7 verschillende motors aan de game toegevoegd.

Met Wild Run hebben ze de game ook veel interactiever gemaakt. Er is op dit moment een toernooi gaande waar iedereen aan mee kan doen. Je moet hier een aantal verschillende soorten races voltooien en jezelf zo hoog mogelijk ranken op de lijst. Elke race kun je meerdere keren doen om jezelf verder omhoog te halen in de ‘ranklist’. Hoe hoger je staat hoe groter de kans dat je hoofdprijs wint. Deze keer kun je de Lotus Evora winnen en neem dus aan dat er elke keer een auto als hoofdprijs word weggegeven. Verder kun van alles winnen om je auto te verbeteren. Verder zijn er uitdagingen die je aan kunt zetten als je van race naar race rijdt. Tijdens deze uitdagingen wordt er meteen gezocht naar een crew waar je aan kunt sluiten om uitdagingen te doen. Op deze manier heb je snel een groepje gevonden waarmee je samen races kunt doen.

Drift
Voorheen was het, met een beetje oefenen, al mogelijk om met elke auto te driften. Hier werd overigens niet veel mee gedaan. Je kon er wat geld mee verzamelen maar was niet echt de moeite waard en je vulde je lachgas er mee aan. Wild Run brengt je nu een groot aantal speciale driftraces waar jij een score neer moet zetten binnen een bepaalde tijd. Het is alleen niet zo makkelijk als het met de andere auto’s gaat. Je glijd al snel te ver door in je drift en bent zodoende snel de controle over je hele auto kwijt. Het is hier dus echt zoeken naar de juiste balans van remmen, sturen en gas geven om in je drift te blijven en deze meer onder controle te kunnen houden. Het is dus een erg uitdagende nieuwe speelstijl en als je het eenmaal doorhebt het best leuk is om te doen.

Monstertruck
De Monstertrucks zijn een erg leuke toevoeging die het allemaal niet zo heel serieus neemt. Je auto word bruut veranderd door de welbekende grote banden en vering. En zoals het bij Monstertrucks hoort, zijn er dus speciale Monstertrucksraces waarbij je punten scoort met ‘Jumps’. Salto vooruit, achteruit of een gewoon sprong geeft je punten. Daarnaast liggen er over het parkour meerder bonusmunten verspreid voor een groot aantal extra punten. Ik heb hier stiekem best wel het meeste tijd in gestoken, omdat dit erg leuk was om te doen tegen anderen. Ook tijdens gewone uitdagingen in de wereld kun je je Monstertruck gewoon gebruiken en rijd stevig door. Helaas is het niet mogelijk om met je truck over andere auto’s heen te rijden. Dit eindigt meestal gewoon in een frontale botsing zonder te hoeven respawnen!

Drag
De derde auto-aanpassing is de ‘Drag’-optie. Met deze aanpassing transformeert je auto in een raket op wielen die snelheden boven de 500 Km/h kunnen behalen. Ook voor deze auto’s moeten er speciale races zijn en dit zijn natuurlijk de bekende Dragraces. Je krijgt 3 ronde’s om de beste tijd neer te zetten op een lange recht stuk. Een ronde begint altijd met het opwarmen van je banden. Hierbij moet je zolang mogelijk een burnout maken tot je een bepaald niveau haalt en ook op dat niveau kunt behouden. Hoe dichter bij het niveau, hoe meer grip je hebt bij de start en dus sneller weg bent. Vervolgens is de race zelf. Er wordt afgeteld door middel van lampen en zodra de 4e lamp groen wordt, geef je gas en schakel je naar de volgende versnellingen op het ‘perfecte’ moment. Helaas is niet elke weg helemaal recht en heb je dus redelijk goede onderdelen nodig om grip te kunnen houden om te sturen. Mijn wat lagere Dragauto moest flink afremmen bij een knik in de Las Vegas Strip, omdat ik anders uit de bocht zou vliegen en zou crashen. Het is verder wel een erg leuke snelheidsmeting tussen jouw auto en die van een onbekende andere speler.

Motors
De laatste grote optie zijn de Motors. Er zijn maarliefst 7 verschillende te koop en dit varieert van een Dirtbike tot aan een racemotor. De motors zijn qua aanpassingen een heel stuk minder uitgebreid. Zo heb je veel minder verschillende onderdelen en ook qua uiterlijk heb je niet veel opties. De motors zelf rijden allemaal best fijn. Het enige verschil met de auto’s is dat niet door een bocht kunt driften, maar hier daadwerkelijk snelheid voor moet minderen. Verder is het best leuk om voor de verandering eens op een motor te rijden en deze kun je ook gewoon gebruiken tijdens races of andere uitdagingen.

Wild Run is in mijn ogen dus een zeer goede toevoeging voor The Crew. Het maakt het allemaal net iets interactiever en leuker. Door het grote aantal nieuwe opties is de game nog uitgebreider dan voorheen en voor iedereen is er dus wel iets te doen. Als je extra uitdaging en plezier wilt hebben bij The Crew is Wild Run de perfecte optie!

Review - The Crew: Wild Run
Het word een 'Wild Run' met de nieuwe toevoegingen aan de originele game.
Verdict8
+ Punten
  • Extra speelstijlen
  • Meer interactie
8Verdict