SQUARE ENIX® heeft aangekondigd dat de hooggeprezen MMO FINAL FANTASY® XIV Online een crossover-evenement krijgt met bekende gezichten uit de wereld van FINAL FANTASY XV.

De samenwerking zal midden april beginnen en werd aangekondigd via een teaser-trailer tijdens de laatste Letter from the Producer LIVE, die werd gepresenteerd tijdens het FINAL FANTASY XIV Fan Festival dat afgelopen weekend plaatsvond in Parijs. In de trailer zien we de held Noctis Lucis Caelum uit FINAL FANTASY XV met de Regalia de wereld van Hydaelyn binnenrijden, waar hij zich aansluit bij de Warriors of Light in hun strijd tegen magitek-infanterie, magitek-pantsers en zelfs de Messenger, Garuda, uit Eos.

Tijdens Letter from the Producer LIVE onthulde producer & director Naoki Yoshida ook wat FINAL FANTASY XIV Online-spelers de komende maanden kunnen verwachten in de slotfase van de Stormblood™-uitbreiding. Hieronder een overzicht van de komende patches en content:

Patch 4.55 – verschijnt op 12 februari

 • Nieuwe Rival Wings-map “Hidden Gorge” – De nieuwste campagne in deze omvangrijke PvP-content voor 48 spelers biedt nieuwe mechanics en regels. Twee teams strijden in de arena om treinstations die waardevolle vracht opleveren. Daarbij kunnen ze de Goblin Mercenaries die over het slagveld zwerven verslaan om hun gunst te winnen en ze als bondgenoten mee te laten strijden.
 • Eureka Hydatos – Het vierde en laatste deel in de Eureka-verhaallijn verhoogt de elemental-levellimiet naar 60, voegt nieuwe logos-acties toe en maakt het mogelijk om in Pyros verbeterde spullen verder te upgraden. Spelers die het verhaal hebben voltooid krijgen toegang tot The Baldesion Arsenal, een bijzonder uitdagende public instanced dungeon voor maximaal 56 spelers. Deze is alleen geschikt voor de allerbeste en dapperste spelers!

Patch 4.56 – verschijnt eind maart

 • Nieuwe Main Scenario Quests – de Stormblood-verhaallijn komt tot een schokkend einde.
 • Nog meer Hildibrand Adventures – de Inspector Extraordinaire keert terug.
 • Stormblood Beast Tribe Quests – een nieuwe serie quests brengt de Beast Tribes van de laatste uitbreiding bij elkaar.

Patch 4.57

 • World Visit-systeem – Reis naar elke wereld binnen je datacenter met behulp van de U’ldah, Limsa Lominsa of Gridania aetherytes om samen met vrienden te spelen.

Deze nieuwe aankondigingen brachten een einde aan een weekend vol nieuwe informatie over de derde uitbreiding van de MMO, FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers, die op 2 juli 2019. Naast de releasedatum werden ook de nieuwe job ‘Gunbreaker’ en het ‘Viera’-ras getoond, terwijl een uitgebreide teaser-trailer meer toonde van wat spelers kunnen verwachten.

Daarnaast onthulde SQUARE ENIX de FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers Collector’s Edition. Deze is vanaf 6 februari als pre-order beschikbaar in de SQUARE ENIX Store. De Collector’s Edition bevat:

 • Shadowbringers Special Art Box – Een unieke, met zilver ingelegde doos met een illustratie van artist Yoshitaka Amano.
 • Dark Knight Figure – Een indrukwekkend, hoogkwalitief beeldje van de Warrior of Darkness als duistere ridder.
 • Shadowbringers artboek – Een artboek met een schat aan illustraties en concept art dat is gebruikt voor de creatie van deze uitbreiding.
 • Shadowbringers-logo sticker – Een herbruikbare vinylsticker met het Shadowbringers-logo.
 • FINAL FANTASY XIV speelkaarten – Een deck speelkaarten met artwork van A Realm Reborn totShadowbringers.
 • In-game Grani Mount – Rijd op de formidabele Grani en jaag elke schurk op je pad de stuipen op het lijf. Wees wel voorzichtig bij het bestijgen van dit nogal stekelige beest.
 • Ingame Wind-up Fran Minion – Neem Fran mee als je partner, te land, ter zee en in de lucht. Waar je avontuur je ook brengt, houd hem uit de buurt van Mist.
 • Ingame wapen Revolver Gunbreaker – Squalls iconische gunblade verschijnt in FFXIV als gunbreaker-exclusief wapen. Trek er mee ten strijde… of niet. Wat jij wil.
Final Fantasy_4.JPG

Pre-orders voor Shadowbringers zijn vanaf 6 februari exclusief verkrijgbaar in de SQUARE ENIX Store. Wie de game pre-ordert komt in aanmerking voor de volgende items, die verkrijgbaar zijn vanaf 1 maart 2019 om 09.00 uur:

 • In-game Baby Gremlin Minion – Niets is zo verkwikkend als het verkennen van onbekende landen met een baby gremlin op je hielen die de hele tijd op je loopt te mopperen.
 • Aetheryte Earring – Een oorring die is gevormd naar de Aetherytes die je overal in steden tegenkomt. Levert indien gedragen 30% bonus EXP, tot level 70.
 • Early Access – Vroegtijdige toegang1 geeft spelers de kans om Shadowbringers al op 28 juni te spelen, enkele dagen voor de officiële release!

Omdat deze items al voor de lancering worden geleverd, kan iedereen die Shadowbringers pre-ordert de Aetheryte Earrings gebruiken om level 70 te bereiken voordat de expansion op 2 juli verschijnt.

Final Fantasy_5.JPG
Hidden Gorge

Tijdens het Fan Festival in Tokio op 23 en 24 maart 2019 wordt nog meer nieuws onthuld overShadowbringers. Alle Fan Festival-evenementen worden gratis gestreamd op het officiële FINAL FANTASY XIV Twitch-kanaal: https://www.twitch.tv/finalfantasyxiv