De eerste episode van het surrealistische sci-fi avontuur Elea lanceert op 6 september. Elea komt digitaal naar Xbox One en Steam®, en is nu al beschikbaar voor pre-orders op Xbox One.

Geïnspireerd door de klassiekers
Kyodai, de ontwikkelaar van Elea, haalde inspiratie voor het verhaal uit het werk van klassieke sci-fi schrijvers zoals Stanislaw Lem, Arthur C. Clarke en Frank Herbert. De ontwikkelaars waren zelf groot fan van story-driven first-person games, en vroegen zich af wat voor bijdrage Elea zou kunnen leveren aan dit genre, naast het unieke en ontroerende verhaal.

Wat hen opviel was dat veel first-person adventures zich afspelen rond slechts één hoofdlocatie, met één visuele stijl. Ze besloten om, geïnspireerd door hun liefde voor oldschool platformers, een hele andere weg in te slaan voor Elea. In klassieke platformer games zijn de omgevingen heel gevarieerd, zo wissel je soms af tussen een sneeuw-level, een lava-level en een jungle-level. De developers wilden Elea net zo’n ongelofelijke variatie in omgevingen geven, zodat de game aanvoelt als een enorme reis door tijd en ruimte.

Een rijzende ster
Elea kwam eind april al in Early Access op Steam. SOEDESCO’s Community Manager Marten Buijsse vertelt: “Dankzij het enthousiasme en de hulp van de community hebben we Elea kunnen afmaken en perfectioneren op basis van hun wensen en adviezen. We hebben er het volste vertrouwen in dat we Elea nu in haar beste vorm kunnen presenteren voor de release op Xbox One en Steam