Vandaag heeft EA aangekondigd dat Xbox One- en PlayStation 4-spelers zich aanstaande weekend gratis* kunnen vermaken met het bekroonde EA SPORTS™ FIFA 17. Vanaf donderdag 24 november om 19:00 uur Nederlandse tijd tot maandag 28 november 08:59 uur Nederlandse tijd kunnen fans aan de slag gaan met de game. Alle speltypes zijn beschikbaar, met in de schijnwerpers het gloednieuwe filmische verhaalspeltype The Journey. Spelers krijgen de kans om het Premier League-verhaal van Alex Hunter zowel op als buiten het veld te beleven. Hij is nog maar iets meer dan een maand geleden begonnen aan zijn profcarrière, maar Alex Hunter heeft nu al wereldwijd indruk gemaakt, met spelers uit 183 landen die hebben afgetrapt in zijn avontuur.

FIFA 17 is tot 28 november ook met 40% korting in de aanbieding. Alle voortgang in de gratis proefversie kan worden overgezet, zodat de spelers meteen verder kunnen gaan waar ze gebleven waren. Vanaf de wereldwijde release op 29 september heeft FIFA 17 talloze verbeteringen en updates gekregen, waaronder de grafische schil van de 2016/17 Premier League tv-presentatie plus volledige spraak voor vijf nieuwe talen in The Journey.

Om de gratis proefversie te vieren lanceerde Electronic Arts ook een teaser voor de aanstaande tv-commercial met voetbalsterren James Rodriguez, Eden Hazard, Marco Reus en Anthony Martial plus een zeer speciale superster als gast. Iedereen kan een ster zijn tijdens de 2016 Golden Controller Awards die donderdag 24 november worden onthuld.

FIFA 17, dat wordt aangedreven door Frostbite™** op Xbox One, PS4 en PC, biedt authentieke, levensechte actie, neemt spelers mee naar nieuwe voetbalwerelden en laat fans kennismaken met personages vol diepgang en emotie. FIFA 17 biedt baanbrekende gameplayvernieuwingen waardoor fans elk moment op het veld heersen, zoals het vernieuwde fysiek spel, verbeteringen spelhervattingen, nieuwe aanvalstechnieken en een gloednieuw actief intelligentiesysteem.

EA SPORTS FIFA 17 is ontwikkeld door EA Vancouver en is nu beschikbaar op Origin™ voor PC, Xbox One, PlayStation®4, Xbox 360® en PlayStation®3. Het spel heeft de PEGI 3-classificatie.