Vandaag is episode 1 van de surrealistische sci-fi game Elea uitgekomen als console exclusive voor Xbox en Xbox One X, en op Steam. De game is compleet geoptimaliseerd voor Xbox One X, draait op 60 FPS en heeft een dynamische resolutie met native 4K Ultra HD support. Elea is ontwikkeld door een klein maar ervaren team van twee personen bij Kyodai. De stem van de hoofdpersoon, die ook Elea heet, is ingesproken door de ervaren Hollywood-actrice Leslie Fleming-Mitchell.

Een blik op de toekomst
Elea is een first-person avontuur dat het verhaal vertelt van ruimtewetenschapper River-Elea. Het is het jaar 2073, en de mensheid bevindt zich in roerige tijden. Kolonisatie in de ruimte maakt rappe schreden vooruit en mensen hebben succesvolle kolonies opgebouwd op Mars en op de manen Titan, Ganymedes en Europa. Het bestaan van buitenaardse levensvormen is eindelijk vastgesteld, en de uitvinding van een AI met waarnemingsvermogen leidt ertoe dat ruimteschepen met lichtsnelheid kunnen reizen. Terwijl deze ontwikkelingen gaande zijn, wordt de mensheid met uitsterven bedreigd door een mutatie die alle kinderen die op aarde geboren worden verandert in agressieve psychopaten.

Terugblik op het verleden
Te midden van deze onstuimige gebeurtenissen speelt zich het verhaal af van Elea. Het begint in een afgelegen villa aan de Mexicaanse kust, waar Elea wakker wordt. Ze is zwanger van haar tweede zoon, is zojuist gaan samenwonen met haar man en eerste zoon, en bereidt zich voor op een nieuw leven. In werkelijkheid bevindt Elea zich echter niet in haar huis, maar ergens in een herstelruimte jaren later, waar ze herinneringen terughaalt in een soort simulatie. Naarmate de herinnering vordert, begint de omgeving te veranderen en te verdwijnen, verstrijkt de tijd en daalt er een sluier van rouw neer over het huis dat ooit vol was van liefde en hoop.