WeirdBeard Games lanceert hun magische puzzel game Tricky Towers op de Nintendo Switch.

De party game Tricky Towers heeft vandaag zijn langverwachte weg gevonden richting de Nintendo Switch™. De Switch versie volgt na eerder succes op de PlayStation®4, Xbox One en PC (via Steam), waar de game al meer dan 1 miljoen spelers heeft. Tricky Towers bevat meerdere gratis en betaalde DLC’s – zo kunnen spelers uit enkele gratis ‘brick skins’ kiezen en aansprekende karakters aanschaffen, zoals Octodad uit de ‘Indie Friends DLC’.

In deze hectische party game beginnen spelers met het kiezen van een vriendelijke tovenaar, ludieke bouwstenen en één van de game modi on- of (lokaal) offline. Het doel is simpel: stapel de stenen, bouw een stabiele toren en betover tegenstanders met vaardigheden en toverspreuken om als eerste te eindigen. De uitkomst is altijd anders en resulteert vaak in lachbuien, verwondering, strijd en elke emotie daar tussenin…

De single-player campagne modus bevat 50 magische levels en verschillende leaderboard uitdagingen. Deze helpen spelers om meer te leren over de verschillende modi, zoals ‘Survival, Puzzle, Race en de Endless modus. Via online of lokaal multi-player nemen spelers het tegen elkaar op in een persoonlijk gevecht of middels een toernooi. Het is zelfs mogelijk om een echte beker te winnen, via het online printbare toernooi pakket. Deze bevat een 3D beker en alle andere benodigdheden om een betoverend toernooi op te zetten. Dit pakket is gratis te downloaden via www.TrickyTowers.com.

Zoals de titel impliceert is de game lastiger dan het lijkt. Er zijn witte en zwarte toverspreuken, verschillende weer condities en lastige bouwstenen die het moeilijk maken om een stabiele toren te bouwen.

Tricky Towers is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch!