Codemasters® en Koch Media hebben vandaag aangekondigd dat F1® 2019, het officiële spel van het 2019 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™, twee maanden eerder in het F1® seizoen verscheept zal worden en wereldwijd uitkomt op vrijdag 28 juni 2019. De game zal worden uitgebracht gedurende het Oostenrijkse Grand Prix-weekend en, in tegenstelling tot voorgaande iteraties, vóór de Britse, Duitse en Hongaarse Grands Prix. F1® 2019 is al bijna twee jaar in ontwikkeling en is daarmee de meest ambitieuze lancering in de geschiedenis van de franchise en zal beschikbaar zijn voor het computer entertainment systeem PlayStation®4, de Xbox One familie van apparaten inclusief de Xbox One X en Windows PC (DVD en via Steam).

In samenwerking met F1® kunnen spelers voor de allereerste keer achter het stuur kruipen van een 2019 auto, speciaal ontworpen in samenwerking met het technische team van F1®, aangevoerd door Ross Brawn en Pat Symonds. De auto, beschikbaar in Multiplayer, houdt zich aan de voorschriften van 2019 en komt met een reeks livery-ontwerpen die spelers een nieuw level van personalisatie aan zal bieden. De 2019 F1® team liveries zullen op de 2019 auto verschijnen in vroege marketingmaterialen, maar zullen uiteindelijk worden vervangen door de definitieve Team auto’s voorafgaand aan de release.

Na zich gevestigd te hebben als een van de best gewaardeerde race franchise aller tijden, zal F1® 2019 voortbouwen op het succes van eerdere iteraties en een ervaring leveren die de kwaliteit en productiewaarden van zijn real-life race-tegenhanger overtreft. F1® 2019 bevat verschillende nieuwe gamefuncties die in de komende maanden onthuld worden. Om de eetlust alvast wat op te wekken heeft Codemasters vandaag de F1® 2019 Teaser Trailer uitgebracht die een deel van de gloednieuwe look & feel van het spel toont.