Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag de lancering in de App Store en Google Play aangekondigd van Westworld. Deze innovatieve nieuwe mobiele game is gebaseerd op de meest bekeken nieuwe, originele serie van HBO. De game is ontwikkeld door WB Games in San Francisco, in samenwerking met Kilter Films, die de Westworld-serie creëerden en produceerden, en ontwikkeld door Behaviour Interactive. Spelers worden uitgenodigd in het meeslepende Westworld-universum, om daar de rol te spelen van een nieuwe medewerker van Delos, die toegang krijgt tot de Delos Park Training Simulation (DPTS).

Het verhaal van de Westworld-game is geschreven door schrijvers van de serie en bevat bekende personages als Bernard, Delores, Maeve en vele anderen, waardoor spelers zich meer betrokken voelen bij de onderwerpen die miljoenen fans hebben aangesproken. Spelers hebben de controle over alle aspecten van Westworld-parkbeheer, waaronder de productie, het managen en het verbeteren van AI-gedreven hosts en het voldoen aan een keur van wensen van de gasten. De content van de game speelt zich af tijdens het eerste seizoen van de serie. Aanvullende content van het met spanning verwachte tweede seizoen zal online verschijnen zodra het is verschenen in een nieuwe aflevering om mogelijke spoilers te voorkomen.

Westworld’s verhaal wordt aangevuld met een frisse combinatie van gameplay die om bouwen en management-elementen met roleplaying-game-(RPG) achtige personage-ontwikkeling draait. De gameplay vindt plaats op twee niveaus: Bovengronds: de bezoekerservaring in western-thema, met iconische locaties en een verscheidenheid aan Hosts. Ondergronds: de hi-tech-faciliteit van Delos waar hosts worden gemaakt, gerepareerd en verbeterd. Je kunt nieuwe faciliteiten online brengen om het parkbeheer verder te ontwikkelen.

Met een user-interface die is geïnspireerd op de tablets die technici in de serie gebruiken, hebben Westworld-spelers de beschikking over een groot bereik aan host-mogelijkheden en -aanpassingen. Net als in de serie lopen de dingen niet altijd zoals gepland. Hosts kunnen worden geëlimineerd door gasten die niet tevreden zijn over hun dienstverlening. Hoe langer hosts zonder onderbreking worden gebruikt, hoe waarschijnlijker het wordt dat ze ontregeld raken. Zo’n situatie kan echter worden aangepakt door hosts in kritieke analyse te plaatsen, voor een therapeutische vraag-en-antwoord-minigame. Met kleurrijke, sterk gestileerde graphics en slinkse humor valt er meer dan genoeg plezier te beleven voor zowel fans van de serie als RPG-simulatiespelers.

Kijk voor meer informatie op www.westworldmobile.com.