LET OP: BEVAT SPOILERS!

Binnen gekomen kreeg ik direct een Xbox controller in mijn handen geduwd en kreeg een kleine uitleg van de mensen binnen Bethesda hoe Wolfenstein II New Colossus werkt. Wel met de waarschuwing dat het nog om vroege builds gaat dus er kunnen absolute nog veranderingen komen. Zo gezegd, zo gedaan.. ik ben een die-hard, dus ging de game op zijn moeilijkste stand spelen. Ik moest dat niet doen, maar John is eigenwijs en doet dit wel, want ik ben eenmaal erg koppig…

Wolfenstein II : New Colossus

De eerste demo van Wolfenstein II speelt zich direct af na The Old Blood. Je bent wederom William J. Blazkowicz “B.J.” (Ja, hij heeft het overleefd.) en je start in een ROL STOEL! Want je bent nog ernstig gewond, dit zie je ook aan je HP. Deze gaat maar tot 50 en lopen gaat het ook niet worden.. toch moet je uit de omgeving waar je zit. Je kan er ‘’all-guns-blazing’’ in rollen…. maar dan merk je dat je heel snel dood gaat. Nee, dit is het moment om eventjes tactisch te blijven. Schakel stroomschakelaars aan om nazi’s te laten schokken, plaats een gerichte kogel in de koppen of schakel juist stroom uit om ergens door heen te mogen rollen zonder zelf te sterven. Langzaam wordt het spannender naarmate je verder vordert. Ga je er vol op in met je guns of blijf je rustig en schakel je 1 voor 1 de nazi’s uit?

Dit is ook wel de thema van Wolfenstein II, je hebt de keuze om te bepalen HOE jij de game speelt. Ben je net als mij een ouderwetse knaller of ben je meer van de stealthy en sneaky? Dat is jouw keuze!

De tweede demo liet dat ook heel duidelijk zien. Je werd gedropt in New Orleans “The City Of Jazz”, er is weinig over van deze swing city. De nazi’s hebben flink huis gehouden en jij moet jezelf er doorheen werken. Je kan dit wederom op meerdere manieren tackelen. Echter deze keer was ik wel grof beschut, meerdere verschillende wapens en gadgets om er door heen te blazen. Denk hier bij aan machine geweren, handguns en snipers. Alles is ook upgradebaar waardoor je echt kunt specialiseren op een speel vorm.

Bij de vorige demo was ik veel meer tactvol, maar bij deze demo ging ik er vol op in. Ik moest en zou alles omver maaien wat ik tegenkwam en dat kan ook zo fijn. Op een gegeven moment kwam ik een.. ehm hele aparte tank tegen. Ik hou even voor me wat het exact is, maar ik kon er mee rennen en flink chaos veroorzaken met mijn vlammenwerper. Dit wil je gewoon zelf eens mee maken. Te gek! Alles brand… zo mooi en hier in merk je ook dat de game een engine upgrade heeft gehad, alles is net wat scherper, soepeler en gelikter dan de vorige game. Ze zitten niet stil bij Bethesda.

Wat mij ook opviel is dat de game nog meer story driven is geworden, er zit een donker verhaal in maar de chars voelen aan als mensen. Ze maken humor en er zit ook veel humor in. Voorbeeld is dat je per ongeluk stuit op een stelletje die aan het.. ehm.. kindjes maken waren.

Voor dat ik het wist was deze demo om, dit ging een stuk sneller omdat ik deze niet op de moeilijkst stand speelde. Maar ja dat was mijn eigen schuld. Ik als oud Return to Castle Wolfenstein Best of Benelux en EuroCup kampioen vond dit fantastisch.