ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft vandaag de Strix SCAR II (GL704) aangekondigd, het nieuwste model in de ROG Strix gaminglaptop-serie.

De laptop heeft een 17,3’’ display (in een 15.7’’ behuizing) met een refresh rate van 144Hz, 3 ms responstijd en complete sRGB-dekking. De Strix SCAR II toont indrukwekkende visuals, maar levert op draagbaarheid niets in. De SCAR II GL704 is uitgerust met krachtige componenten en innovaties, waaronder de nieuwste 8th Generation Intel® processoren – tot Core™ i7-8750H — en een NVIDIA® GeForce® GTX 1060 GPU met 6GB aan video RAM.

De Strix Scar II bevat bovendien ROG RangeBoost-technologie, waarbij op intelligente wijze gebruik wordt gemaakt van additionele antennes om het Wi-Fi bereik te vergroten. Het ingebouwde HyperCool Pro-koelsysteem werkt met drie hittegeleiders en twee ventilatoren om optimale performance te garanderen. Het design (camouflage- en Kevlar-texturen) van de SCAR II is geïnspireerd op first person shooters. De Armoury Crate-software laat jou profielen aanmaken voor verschillende systeeminstellingen, zodat je custom settings en Aura Sync-belichting in een handomdraai per game kunt wisselen.

Meer informatie over beschikbaarheid en adviesprijs van de Strix Scar II volgt op een later moment.