Na de succesvolle eerste editie in 2017, is Blikverruimers dit jaar terug met vier avondvullende programma’s met opvallende gastprogrammeurs met o.a Adriaan de Jongh. Op festivaldag zondag 30 september wordt een speciaal programma samengesteld door Adriaan de Jongh. Als Blikverruimer deelt deze maker zijn ontdekkingen op het gebied van interactieve media. 

Ontmoeting
Vorig jaar traden voor het eerst verschillende Blikverruimers op als gastprogrammeur op het NFF. Zij hadden een ding gemeen: ze vielen op door hun bijzondere levensloop en hun verrassende kijk op de audiovisuele wereld. Tijdens een avondvullend programma lieten ze (fragmenten van) film-, televisie- en interactieve producties zien die hún blik hadden verruimd.

Dit jaar staat in het themaprogramma “ontmoeting” centraal. Zo nodigt de Blikverruimer voor het eerst ook zelf gasten uit. Ze ontmoeten makers die hen hebben geïnspireerd of die het volgens hen helemaal gaan maken en gaan in gesprek met het publiek. Ook schuiven de Blikverruimers aan bij de NFF Talkshow. Het resultaat is vier uiterst gevarieerde festivalavonden die iets te bieden hebben voor iedereen.

Gastprogrammeur
Zondag 30 september programmeert gamemaker Adriaan de Jongh, bekend van ‘iPad game van het jaar 2017’ Hidden Folks, een avond rond onafhankelijke gameproductie. Hij geeft samen met andere internationale indie-gameontwikkelaars het publiek een stoomcursus over de kunst en de wetenschap die de gamewereld zo boeiend en verrassend maken. De voertaal deze avond is het Engels.

Adriaan de Jongh wil met verschillende gamedesigners in gesprek gaan over hun visie en hun product met een focus op makers uit de indiescene. Hij wil met dit gezelschap thema’s aansnijden als speelsheid in games, het ontwerpproces, unieke bedrijfsstructuren, game design en procedurele generatie. Kortom een interactieve ervaring voor het publiek.

Veelzijdig programma
Voor NFF Directeur Silvia van der Heiden staat Blikverruimers voor de variëteit van het gehele programma. “Niet alleen vertelt elk van onze Blikverruimers op een eigen manier, ze ontmoeten ook ieder weer andere verrassende makers. Daardoor laten ze ons met nieuwe ogen naar verhalen kijken. Dat kan het publiek komen beleven, in het Blikverruimersprogramma én tijdens de rest van het festival.”

Over de Blikverruimer:
Adriaan de Jongh (1990) is als gameontwerper vooral bekend van de indie-gamehit Hidden Folks (2017). Deze zoek-game kreeg in 2017 een Gouden Kalf-nominatie voor Beste Interactive en de prijs voor iPad game van het jaar.

Adriaan de Jongh wil met verschillende gamedesigners in gesprek gaan over hun visie en hun product met een focus op makers uit de indiescene. Hij wil met dit gezelschap thema’s aansnijden als speelsheid in games, het ontwerpproces, unieke bedrijfsstructuren, game design en procedurele generatie. Kortom een interactieve ervaring voor het publiek.

Te gast bij Adriaan’s ontmoeting: Marius Winter, Nina Freeman & Sokpop

Datum: Zondag 30 september
Tijd: 19:00 – 21:30
Locatie: Hoogt , Utrecht
Prijs: €10,00 (early birds, beperkt aantal tickets) | €12,50 (normaal)

 

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.