BlizzCon: het jaarlijkse event rond om alles wat maar met Blizzard te maken heeft.

Hier vind je namelijk aankondigingen van nieuwe games of expansie packs, veranderingen in de huidige games, cosplay, heel veel e-sport events en nog veel meer. Als enorme Blizzard moet je daar gewoon bij zijn; of dit nou op het event in Anaheim zelf is of via een zogeheten Virtual Ticket.

Het event begon allemaal met Mike Morhaime (voormalige president van Blizzard Entertainment), hij werpte nog een keer een terugblik onstage van wat Blizzard is en wat ze allemaal doen. Daarna kondigde hij met groot plezier zijn opvolger aan Allan Black aan. Daarna kwamen korte aankodingen aan voor veranderingen in StarCraft 2 en Heroes of the Storm met nieuwe karakters en gameplay elementen. Het liep een beetje stroef met Hearthstone aangezien iemand vergeten was de microphone aan te zetten. Vervolgens kwam Overwatch aan de beurt met een gigantisch mooi filmpje over de nieuwe karakter Ashe. Na de gebruikelijke veranderingen was het eindelijk tijd voor nieuwe aankondingen!

Blizzard begon al direct met iets waar men al jaren op wacht, een WarCraft 3 remaster onder de naam WarCraft III Reforged. Dit werd met groot gejuig en applaus ontvangen. De game krijgt een enorme overhaul met 4K support, nieuwe textures, nieuwe voices (maar je kan de oude gewoon nog inschakelen!), nieuwe gameplay modules, updated balance, moderne interface en integratie met de Battle.net app. Je kan zelfs al de game pre-orderen voor een respectievele € 29,90 voor de normale en de ‘Spoils of War’ editie (met extras) voor € 39,90.

Na WarCraft III was het tijd om te praten over World of WarCraft Classic Edition, WoW Classic is in feite niets anders dan de ‘oude’ World of Warcraft zonder enige expansie en zonder de updates van de moderne game. Iets waar veel oude rotten met smeekbedens al jaren om vragen, nu is het eindelijk zo ver. Aankomende zomer komt WoW classic uit. Om mensen al vast warm te laten lopen konden niet alleen de event mensen de game spelen maar was ook tijdelijk beschikbaar gemaakt voor houders van de Virtual Ticket.

Ik zelf heb dit ook even gespeeld en moet zeggen, oude herinneringen borrelde weer op toen ik als level 15 dwarf priest rond liep en heeeeel vaak dood ging door Highway Men afgelopen weekend in Westfall.

Daarna was het tijd voor Diablo, Blizzard heeft met groot bombarie een nieuwe deel aangekondigd voor de Diablo franchise. Diablo Immortal, dit is een mobile-only game die de essence van Diablo III moet hebben en het is ook echt een deel wat canon is. Want het speelt zich af tussen Diablo II en Diablo III. Maar het publiek was hier niet zo gecharmeerd over aangezien men zelfs aan het ‘boe’ roepen was naar de mensen van Blizzard.

En.. dat was het dan…

Er werd niets groots meer aangekondigd en geen extra content. Dat voelde een beetje zuur aan na de aankondiging van een mobiele versie van Diablo Immortal. Iets wat veel mensen een beetje dwars zit als je bekijkt hoe erg Blizzard op dit moment onder vuur ligt.

Maar op het moment van schrijven gaat BlizzCon gewoon door, want er is meer dan alleen aankondigen. Zo als eerder geschreven, er is heel veel bekijks als esport fanatiek. Je ziet tournooien in Heroes of the Storm, Hearthstone, Overwatch, World of WarCraft PVP en StarCraft II.

Je hebt het cosplay event, waar in de beste cosplayers van de wereld op af komen om een paar minuten van fame te kunnen ontvangen op de grote stage van Blizzard. (en hopelijk de grote bokaal te winnen) en vele FAQ rondes van verschillende franchises waar in je kunt volgen wat het visie is van de team en wat ze gaan doen met hun huidige games. Plus nog veel meer fun dingen zo als Voices of Overwatch, verschillende concerten van Bands die Blizzard muziek coveren.. noem maar op, je komt echt wel aan je trekken als rauwe Blizzard fan.

Op wat vieze smaak na met de aankondigen is het al met al toch een geslaagde Blizzcon.