Caliber, de nieuwe tactische shooter van 1C Game Studios en Wargaming, heeft al diverse succesvolle testfases in de Gemenebestlanden gehad. Het ontwikkelteam heeft daarom ook zojuist aangekondigd dat zij binnenkort met hun test fases in Europa gaan beginnen en dat gamers zich daar nu al voor kunnen opgeven. Ook gaan zijn ze voor de Europese gamers flink aan het werk om met lokale eenheden, maps en verhalen te komen.

Na rigoureuze gesloten en open bèta’s in de Gemenebestlanden heeft de game meer dan één miljoen spelers gekregen die bij elkaar 53 miljoen potjes hebben gespeeld. De focus ligt vooral op communicatie, coördinatie en tactiek. In teams van vier personen kun je missies tegen AI volbrengen in PVE Spec Ops mode en uiteraard kun je ook lekker online losgaan tegen andere groepen van vier in de PVP-modus.

Elk person in het team heeft zijn eigen unieke rol. Spelers kunnen kiezen uit perfect nagebootste speciale eenheden waaronder GROM uit Polen, US Navy SEALs uit de Verenigde Staten en de Kommando Spezialkräfte uit Duitsland.

Er zijn verschillende operators met elk zijn eigen rol:

  • Assault: Effectief bij korte en middellange afstanden. Perfect voor wie een agressieve speelstijl heeft.
  • Support: Biedt vuurdekking aan de rest. Perfect als je van zware wapens houdt.
  • Medic: Helpt het team in het heetst van de strijd. Ideaal voor wie graag een helpende hand biedt.
  • Sniper: Vecht op een afstandje, wat perfect is voor wie één schot al vaak genoeg is.

Om te kunnen winnen moet iedereen zijn steentje bijdragen door in zijn/haar rol te blijven en zo goed mogelijk samen te werken.

Voor Caliber is deze testfase belangrijk en het vertegenwoordigd de volgende ontwikkelingen voor de game. Ook kijken ze uit naar de feedback van de gamers zodat zij, dankzij hun tips, de game kunnen perfectioneren.