Codemasters® heeft vandaag een nieuwe video uitgebracht voor F1® 2018, de officiële videogame van het FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™ 2018. In de video rijdt Nico Hülkenberg van Renault Sport Formule One™ een ronde op de Hockenheimring, de thuisbasis van de Duitse Grand Prix.

In de video  toont de Duitse coureur een snelle raceronde op het beroemde circuit, terwijl hij praat over de terugkeer van zijn thuisrace. Ook geeft hij advies over hoe je de snelste rondetijd neer kan zetten.

Door de terugkeer van de Duitse Grand Prix op de racekalender van dit seizoen, is de Hockenheimring opgenomen in F1 2018. Circuit Paul Ricard, die voor het eerst in de serie voorkomt, en de 19 andere officiële F1-circuits van over de hele wereld zitten ook in de nieuwe game.

“Het is altijd fantastisch om de game door echte F1-coureurs te laten spelen, zodat zij ons feedback kunnen geven over hoe de auto’s en het spel als geheel aanvoelen”, aldus Lee Mather, Game Director F1 2018. “De coureurs kunnen veel meer inzicht bieden. Ze kunnen bijvoorbeeld met ons praten over bepaalde facetten van circuits die alleen zij kennen.”

F1 2018 biedt de meest complete Formule 1 game-ervaring tot nu toe en is een realistische afspiegeling van de echte sport, zowel op als buiten het circuit. Gespannen persinterviews, uitgebreide research & development, regelwijzigingen tussen de seizoenen door en coureurwisselingen in het midden van het seizoen voegen nog meer diepte toe aan de carrièremodus. Naast de officiële teams, coureurs en circuits van het spannende 2018-seizoen, biedt de game F1 2018 ook 20 iconische auto’s uit de geschiedenis van de sport. Nooit eerder zaten er zoveel iconische auto’s in de franchise.

F1 2018 wordt op vrijdag 24 augustus 2018 wereldwijd uitgebracht op de PlayStation®4, de Xbox One-familie en Windows PC (dvd en via Steam).