Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard: “De lancering van de Call of Duty esports league onderstreept onze rol als pionier in de ontwikkeling van professionele esports. We hebben al Call of Duty teams in New York, Parijs, Toronto, Dallas en Atlanta verkocht aan

eigenaren van Overwatch League teams, we zullen later in het jaar hier meer aankondigingen over doen. De teameigenaren hechten veel waarde aan het op steden gebaseerde model, onze succesvolle samenwerking met uitzendpartners, sponsoren en licentiehouders en het enthousiasme waarmee spelers de evenementen ontvangen.”

Pete Vlastelica, directeur en CEO van Activision Blizzard Esports Leagues: “Call of Duty is een game die draait om teamwork en toewijding en dat zie je terug in Call of Duty esports. De competitie is gemaakt voor fans van esports, traditionele sporten en gaming, daarom zijn we zo enthousiast om samen te werken met personen en organisaties die onze visie voor de toekomst van Call of Duty esports delen. Het momentum van de eerste franchise verkopen was erg sterk en we verwelkomen onze eerste vijf partners.”

De eerste vijf teams zijn:

  • Atlanta, GA – Atlanta Esports Ventures, een samenwerkingsverband tussen Cox Enterprises en Province, Inc. die zich toelegt op de introductie van esports entertainment in Atlanta.
  • Dallas, TX – Envy Gaming Inc., sinds 2007 een gevestigde naam in esports, met deelnemende teams aan de Call of Duty World League van dit jaar (Envy) en Overwatch League (Dallas Fuel).
  • New York, NY – Sterling.VC, een beginnend sport- en mediabedrijf dat wordt gesteund door Sterling Equities, een groep van familiebedrijven in het bezit door de families Wilpon en Katz die onder andere eigenaar is van de New York Mets.
  • Parijs, Frankrijk – c0ntact Gaming, LLC., is het moederbedrijf van zowel het Overwatch League team als Paris Eternal en het Paris Call of Duty esports team.
  • Toronto, Canada – OverActive Media, een geïntegreerd bedrijf dat esports- en videogame entertainment levert aan de Canadese markt.

Reactie van de team eigenaren

  • Paul Hamilton, directeur en CEO van Atlanta Esports Ventures (Atlanta) – “De samenwerking tussen Province, Inc. en Cox Enterprises heeft goed uitgepakt. We hebben de kans om wederom een cruciale rol te spelen in de gevarieerde esports community in Atlanta door de toekomst van Call of Duty esports naar de stad te brengen. Activision heeft bewezen dat dit op steden gebaseerde teammodel werkt waardoor ze de ideale partner zijn voor deze onderneming.”
  • Mike Rufail, eigenaar en CEO van Envy Gaming Inc. (Dallas) – “De wortels van onze organisatie liggen in Call of Duty, Envy werd in 2007 opgericht als een professioneel Call of Duty team en mijn eigen carrière als esport professional begon ik als Call of Duty speler, coach en omroeper. De afgelopen tien jaar hebben we één van de meest succesvolle Call of Duty teams ter wereld opgebouwd. Die geschiedenis zetten we graag voort in de nieuwe league als thuisteam van Dallas voor het Call of Duty franchise.
  • Scott Wilpon, partner bij Sterling.VC (New York) – “In 2017 hebben we met NYXL, het New York franchise van de Overwatch League, het eerste professionele esports franchise van New York gelanceerd. Sindsdien hebben we bijzonder veel steun ontvangen van de plaatselijke community. We vinden het geweldig om nu onze tweede New Yorkse franchise te lanceren en de beste fans ter wereld te vertegenwoordigen in Call of Duty, een game met een lange geschiedenis en enorm veel fans in New York.”
  • Drew McCourt, oprichter en eigenaar van c0ntact Gaming, LLC. (Parijs) – “We brengen de toekomst van Call of Duty esports met veel plezier naar het iconische Parijs voor het openingsseizoen waar we onze fans in Frankrijk, Europa en de rest van de wereld vertegenwoordigen.”
  • Chris Overholt, directeur en CEO van OverActive Media (Toronto) – “OverActive Media bouwt aan een wereldwijde esportsorganisatie die de toekomst van sport en entertainment opnieuw zal bepalen, en vandaag zetten we een grote, belangrijke stap in de richting van dat doel. We zijn er echt trots op dat we een nieuwe professionele esports-franchise in Toronto hebben gevestigd en kijken er naar uit om ons nieuwe Call of Duty team en onze spelers voor te stellen aan de fans en supporters. “