In de aanloop naar de lancering van FINAL FANTASY® XIV: Shadowbringers™ op 2 juli, heeft producer en director Naoki Yoshida tijdens een Letter from the Producer LIVE-stream meer verteld over de updates die dit nieuwste uitbreidingspakket levert. Tijdens de stream werden nieuwe details en beelden onthuld, inclusief een nieuwe dungeon walkthrough-video en informatie over post-launch-content.

De nieuwste gameplayclips in de Letter from the Producer LIVE #52-stream toonden een nieuwe dungeon walkthrough, met een aantal verschillende dungeons van Shadowbringers, en een eerste blik op de Titania trial battle en high-level raid, Eden.

Daarnaast werden details over andere Shadowbringers-content en het releaseschema van post-launch-content onthuld:

  • Introductie van de hoofdrolspelers in Shadowbringers Bekende bondgenoten als Thancred en Y’shtola zullen zich bij de Warrior of Light aansluiten, terwijl zij nieuwe personages, zoals Ran’jit en Vauthry ontmoeten. Meer informatie over de hoofdrolspelers van Shadowbringers is hier te vinden: https://eu.finalfantasyxiv.com/shadowbringers/story/
  • Updates voor crafting classes – Nieuwe acties en aanpassingen aan huidige acties, grote updates voor de crafting-UI en versoepelde vereisten om bestaande recepten te ontgrendelen.
  • Updates voor gathering classes – Nieuwe acties en eigenschappen voor alle klassen, updates voor het verzamellogboek, inclusief informatie over spawn-tijden en de mogelijkheid om snel een alarm toe te voegen om spelers aan spawn nodes te herinneren, en versoepelde vereisten om bestaande verzamelpunten te ontgrendelen.
  • Systeem-gerelateerde updates – Grotere opslagcapaciteit voor de glamour dresser, updates voor de gebruikersinterface voor retainers en achievements, toevoeging van nieuwe tomestones en verzamelaar/crafter-scripts, en nog veel meer.
  • Toevoeging van nieuwe werelden – De toevoeging van de Spriggan World aan het Chaos-datacenter en de toevoeging van de Twintania World aan het Light-datacenter. 
  • Post-release-patch-schema
    • 16 juli 2019: Patch 5.01 – Lancering van de normal difficulty high-level raid, Eden
    • 30 juli 2019: Patch 5.05 – Lancering van de savage difficulty Eden raid en de nieuwe treasure hunt dungeon, Lyhe Ghiahl; release van de Allagan tomestone van Phantasmagoria-valuta.

Bekijk hier de volledige Letter from the Producer LIVE: https://www.twitch.tv/finalfantasyxiv

Shadowbringers komt fysiek en digitaal beschikbaar in zowel een Collectors Edition als de Standard Edition. Spelers kunnen alle versies van Shadowbringers pre-orderen op de officiële pre-order-website:https://sqex.link/0ef9d

De FINAL FANTASY XIV Free Trial nodigt nieuwe spelers uit om zich aan te sluiten bij meer dan 16 miljoen avonturiers in de wereld van Hydaelyn™. De gratis proefperiode laat iedereen genieten van content tot level 35 en bevat tot acht speelbare personages en verschillende speelbare races, classes en jobs, zonder beperkingen aan de speeltijd. Nieuwe spelers die de gratis trial willen proberen, kunnen zich hier registreren: http://sqex.to/FFXIVFreeTrial