De afgelopen maanden hebben allerlei teams uit Europa gekliederd en geknokt in twee spannende kampioenschappen. Het Franse team Alliance Rogue is de kersverse winnaar van het Europees Kampioenschap Splatoon 2, en binnenkort stappen de beste Super Smash Bros. Ultimate-teams van Europa de ring in tijdens de finale van de Super Smash Bros. Ultimate European Smash Ball Team Cup 2019. Dat evenement vindt op 4 en 5 mei plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Europese kampioenen Super Smash Bros. Ultimate en Splatoon 2 mogen zich daarna opmaken voor het Wereldkampioenschap, dat op 8 juni in Los Angeles wordt gehouden.

Nederland wordt tijdens het European Smash Ball Team Cup vertegenwoordigd door team Triple SSS, bestaande uit de spelers Supahsemmie, Space en SKIPPER. De drie jongens behaalden in een zinderende finale tijdens Heroes Dutch Comic Con een 3 – 1 overwinning op Team Brabant en werden daarmee Nederlands kampioen.

Fans die hun favoriete team tijdens de Super Smash Bros. Ultimate-finale in Amsterdam willen aanmoedigen, kunnen zich binnenkort aanmelden voor een beperkt aantal tickets. Degenen die niet naar Amsterdam kunnen komen, kunnen altijd nog de livestream volgen op het officiële Twitch-kanaal en YouTube-kanaal van Nintendo.