Terwijl iedereen bezig is met het voorbereiden van de Gamescom mochten wij ons een dag voor de aanvang bij een oude loods in Keulen melden. Als je het gebouw ziet weet je niet of je dit onder retro of horror moet plaatsen, maar gelukkig waren en Nvidia banners die ons een beetje geruststelden bij het naar binnen gaan van het evenement.

Eenmaal binnen, ja, soms loopt het aanmelden niet altijd even soepel (1 persoon stond op de lijst in plaats van 3), maar toen we binnenkwamen konden we genieten van al het moois dat Nvidia ons te bieden had. Onze mocht viel open van verbazing. Gelukkig was er genoeg te drinken en een foodtruck die onze opengevallen mondjes kon voorzien van versnaperingen.

Om te beginnen mochten we eerst kennismaken met Minecraft. Ok, het is een game die we al lang en breed kennen. Althans, de ‘gewone game’ zoals hij er nu is, met een paar packs zorgt voor een leuke, grappige game, maar het is een game die mij niet echt kan boeien. Ik snap het principe, maar het 8-bit verhaal is iets wat mij altijd tegen staat… TOT… RTX mode aangaat 😀 Holy crap wat een verschil zet.. Het enige wat ik kan zeggen is WAUW! Maar daarna toch ook wel weer crap. Dat komt niet door hoe tof de game eruit ziet, maar omdat ik met mijn 1080 kaart dit dus niet eens kan draaien. Wie had dat ooit verwacht, dat een 1080 niet goed genoeg is voor Minecraft… Met andere woorden, wil je dit ook spelen, begin dan alvast met sparen, want je zult een I7 en een 2060 als minimale specs moeten hebben voor Minecraft RTX.

Maar goed, tijd om Minecraft achter ons te laten we om aan de slag te gaan met de volgende game, althans, dat dachten we. Eenmaal aangekomen bij het halletje waar de game zou worden getoond blijkt het (helaas) enkel en alleen te gaan om een aantal slides kregen te zien van de game Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, iets wat eigenlijk op een hele teleurstelling voor ons uitliep. Ok, de slides zagen er prachtig uit. Dat komt omdat ook hier het verschil tussen je standaard videokaart en de RTX 2080 duidelijk werd gemaakt, maar het liefst hadden we toch graag gezien hoe de game er daadwerkelijk uit zou zien….

Gelukkig hadden de makers nog een verrassing voor ons in huis, namelijk een trailer van Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 met, hoe kan het ook anders, RTX ondersteuning. En ook hier, het ziet er prachtig uit, maar ook hier hangt er weer hetzelfde prijskaartje aan vast.
Mocht je willen weten wat het verschil is, bekijk dan deze trailer om het verschil te zien.

En toen kwamen we bij de game waar we het meeste naar uitkeken. We mochten namelijk een half uur losgaan in de wereld van Watch Dogs Legion. De vorige delen heb ik ook helemaal uitgespeeld en daarna nog doorgespeeld om te kijken wat er allemaal nog meer mogelijk is in de wereld van Watch Dogs. Maar goed, nu mochten we ons naar London verschepen en daar onze eigen Mayhem starten. We begonnen dan ook lekker rustig aan met het hacken van een paar camera’s om zo ons doelwit te vinden. Terwijl we dat deden namen we al snel de controle van een drone over om deze boven op onze target te laten vallen en om hem daarna te bewerken met de propeller van de drone. Ik moet zeggen, dat is prachtig om te doen en het was dan ook erg vermakelijk.

Daarna was het aan ons om de stad te verkennen en persoonlijk vond ik dit het leukste om dat te doen met anti terreur wagen, puur omdat deze over het algemeen wel tegen een stootje kunnen en daarom hoef ik niet te stoppen bij de stoplichten en kan ik gewoon lekker rondrijden om te kijken hoe mooi, groot en gedetailleerd de stad is. Helemaal met de RTX aan moet ik zeggen dat dit een game is die helemaal tot leven komt door middel van de RTX. De reflectie, het water, lichtinvallen. Alles zorgt ervoor dat je deze game niet wilt spelen vanwege het verhaallijn, maar puur en alleen omdat het er zo mooi uit ziet.

Helaas mogen we niets van dit moois aan jullie laten zien, iets met een embargo enzo. Gelukkig heft Ubisoft wel een Watch Dogs: Legion RTX video naar buiten gebracht zodat jullie kun zien wat voor moois wij hebben mogen aanschouwen en verkennen!

Maar hoe dan ook. Na het Nvidia RTX event weet ik wat ik moet doen, en dat is vrouwlief overtuigen dat mijn huidige PC nu ineens outdated, sloom, niet snel genoeg is en niet eens Minecraft meer kan draaien… Fingers crossed!