Zijn jij en je Clan volledig op elkaar ingespeeld? Spreek je je Clanmembers vaker dan je ‘gewone’ vrienden? Spelen jullie moeiteloos iedere Raid uit? Dan zijn we op zoek naar jullie! Activision zoekt de acht beste Clans uit de Benelux, die het tegen elkaar gaan opnemen in de nieuwe Gambit modus tijdens ‘Battle of the Clans’. Iedere Clan nomineert zijn vier beste strijders die gaan strijden voor een volledig Destiny 2 prijzenpakket. En met een Clan win je niet alleen, alle aanwezige Clanleden ontvangen de nieuwe uitbreiding Destiny: Forsaken.

Nieuwe Gambit modus

Op 4 september verschijnt Destiny 2: Forsaken, de eerste grote uitbreiding. Forsaken neemt spelers niet alleen mee op avontuur naar de Reef, ook biedt het de nieuwe modus ‘Gambit’. Dit nieuwe 4v4 hybride speltype combineert het beste van PvE en PvP. Per Clan worden vier spelers in een map gedropt waar ze het moeten opnemen tegen een willekeurige vijand. Voor iedere verslagen vijand verzamel je een Mote of Light, die je kunt verzilveren om een Primevil op te roepen. Maar dat is niet alles. Bij vijf, tien of vijftien Motes stuur je namelijk een sterke vijand naar je tegenstander, waarbij er geen Motes verzilverd kunnen worden totdat deze verslagen is. Als klap op de vuurpijl kun je bij 25 Motes ook nog één van je teamleden naar de tegenstander sturen om de boel te verzieken.

Introduceer je Clan aan de Benelux

Breng je Clan samen! Voorafgaand aan het Battle of the Clans event krijgen jullie de kans om jezelf te introduceren in een online serie, waarin jullie kunnen vertellen waarom jullie de titel ‘Beste Clan van de Benelux’ verdienen.

Battle of the Clans staat gepland voor vrijdag 7 september 2018 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Iedere Clan mag 25 supporters uit hun Clan meenemen. Opnames voor de serie staan gepland voor eind juli/begin augustus. Afleveringen worden gedeeld via de social kanalen van Activision en Bungie en deelnemende media. Geef je vóór 13 juli op via christian@glasnost.amsterdam, vermeldt daarbij 1) de naam van je Clan, 2) wie bij jouw team hoort, 3) welke klasse jullie spelen, 4) een leuk of bijzonder verhaal over jullie team/Clan en 5) waarom jullie Clan gaat winnen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.