Razer brengt een nieuwe editie van zijn Blade-laptops op de markt. De Razer Blade Studio Edition is bedoeld voor creatievelingen en consumenten met bijzonder hoge eisen. De nieuwe productlijn bevat verbeterde modellen van de bekroonde Razer Blade 15 en Razer Blade Pro 17. Deze zijn uitgerust met de nieuwste NVIDIA Quadro RTX en NVIDIA GeForce RTX grafische processors.

De Razer Blade Studio Edition-laptops hebben een opvallende Mercury White-afwerking. Ze zijn voorzien van 4K displays, geüpgraded naar 32GB RAM en 1TB NVMe opslagruimte. En uitgerust met NVIDIA’s Studio Drivers die geoptimaliseerd zijn voor creatieve toepassingen.

Brad Wildes, Senior Vice President van Razers Systems-afdeling, zei: “Razer Blades zijn de favoriete laptop geworden voor gebruikers die een premium ontwerp willen en geen compromissen sluiten over de prestaties. Nu, met de kracht van NVIDIA Quadro GPU’s, zal de Razer Blade Studio Edition de eisen van professionele creatievelingen overtreffen.”

  • De Razer Blade 15 Studio Edition komt beschikbaar met een prachtig 4K OLED touch display, een Intel Core i7-9750H processor en een NVIDIA Quadro RTX 5000 mobiele GPU. De superieure verwerkingskracht van NVIDIA Quadro en de levendige kleuren van het OLED-display maken de Razer Blade 15 Studio Edition perfect voor creatievelingen die altijd onderweg zijn.
  • De Razer Blade Pro 17 Studio Edition zal met een reeks primeurs pronken, waaronder een nieuw 4K 120Hz display, een Intel Core i9-9880H processor en de NVIDIA Quadro RTX 5000 mobiele GPU. Deze belangrijke upgrades van de Razer Blade Pro 17 Studio Edition maken het mogelijk om de strijd aan te gaan met zelfs de krachtigste desktop workstations.

Creatievelingen die gewend zijn op een traditionele desktop PC te werken, kunnen een Razer Blade Studio Edition-laptop aansluiten op de Razer Core X (externe behuizing voor videokaarten). Zo creëren ze een desktop-achtige ervaring met een laptop. Met ondersteuning voor desktop PCIe grafische kaarten zoals de NVIDIA Quadro RTX en GeForce RTX GPU’s, kan Razer Core X de work flow aanzienlijk versnellen en lange render-tijden verkorten. Toepassingen die dual-GPU rendering ondersteunen, maken het mogelijk voor gebruikers om zowel de interne GPU van de laptop als de externe GPU aan het werk te zetten om nog betere prestaties te bereiken.

#MadeWithBlade

Razer heeft al lang oog voor de behoeften van creatievelingen. Dit bleek al met de lancering van Razer Music in 2016, die artiesten een krachtige maar draagbare oplossing voor muziekproductie bood. In 2018 lanceerde Razer de #MadeWithBlade campagne om zijn steun aan artiesten uit te breiden, niet alleen naar muziek, maar ook naar games-ontwikkeling, visuele effecten en meer.

“De combinatie van NVIDIA Quadro en GeForce RTX GPU’s met Razer’s slanke ontwerp en tot 4K display zorgen voor een uitstekende laptop voor content-creatie”, zegt Jason Paul, general manager van GeForce software en technologie bij NVIDIA. “De ray tracing, AI, en 6K+ video power van de Razer Blade RTX Studio laptops zal kunstenaars bevrijden van hun bureau en hen in staat stellen om op elke plek geweldige kunst te creëren.”

#MadeWithBlade blijft groeien en presenteert momenteel artiesten als Murda Beatz, Sonny Digital en het ODESZA Live Visual team en er zullen nog veel meer volgen.