Wat begon in 2012 met 365Gaming als website om lezers op de hoogte te houden van het laatste game nieuws en de feitjes uit de gamewereld, is uitgegroeid tot een grote Facebook community waarbij we Nederlandse gamers samen brengen.

Na een explosieve groei op Facebook in 2017 is besloten om de The Dutch Gamers samen te voegen met de reeds bestaande website van 365Gaming. Op deze manier kunnen meer faciliteiten geboden worden aan de leden die helaas niet mogelijk zijn op Facebook.

De naam 365Gaming zal blijven bestaan, maar meer als overkoepelde organisatie. Alle posts uit het verleden blijven gewoon staan op de site en op Social Media, maar langzaam aan zal steeds meer TDG naar voren komen. We zijn reeds begonnen met het restylen van de site en we gaan binnenkort ook een wedstrijd organiseren om samen met de leden een eigen TDG logo te maken.

Maar wat voor een meerwaarde geeft deze site boven de Facebook groep?

De nieuwsberichten posten we nu een aantal maanden niet meer op de website maar op Facebook maar onze reviews kunnen jullie wel hier vinden. Een website geeft nu eenmaal qua indeling net iets meer mogelijkheden dan een medium als Facebook. Ook om sneller door verschillende reviews te bladeren.

Daarnaast schrijven een aantal van de crewleden ook graag columns, die blik geven in het leven van ons als gamers. Hoe de passie is ontstaan, hoe game-relaties zijn opgebloeid maar soms ook de serieuze kant van het game-leven. We proberen het leven van de gamer centraal te laten staan, dus ook de impact van gamen naast het gamen zelf. Deze verdienen een speciaal plekje en zouden anders onder een berg gaan nieuwsberichten kunnen verdwijnen.

Give-Aways zijn een belangrijk onderdeel hebben we gemerkt, wij gamers (of wij Nederlanders ;P ) krijgen graag stuff for free. Dus met een los onderdeel op een website zijn deze give-aways wat sneller te vinden.

De komende tijd gaan we op de frontpage ook speciale spotlight maken voor channels van jullie, een Twitch kanaal, Youtube pagina etc. Op de Twitch Pagina van The Dutch Gamers worden al streams gehost, en dit gaan we doorzetten naar de website.

Verder gaan we de clans van TDG beter highlighten, de Playstation, Xbox & Steam community beter promoten zodat jullie elkaar makkelijker kunnen vinden. Allemaal zaken waarbij we hopen dat ze een meerwaarde gaan brengen de komende maanden. Hou dus zeker de ontwikkelingen in de gaten!