Onder ons gamers zitten veel lieverhebbers van de oorlogshooter die we jaarlijks voorgeschoteld krijgen. Mocht je na al die jaren een beetje klaar zijn met al die pixels, dan kun je het over een kleine twee weken ook naar het Oorlogsmusem Overloon komen om daar de 10e van Militracks mee te maken. Militracks is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Twee dagen lang zijn er meer dan 100 rijdende voertuigen te zien, een absoluut recordaantal voor deze speciale jubileumeditie.

Meerijden
Geïnteresseerden in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog kunnen hun hart ophalen tijdens Militracks 2019. Er zijn onder andere Duitse tanks, halfrupsen, vrachtauto’s, personenvoertuigen en motoren te zien. Op het anderhalve kilometer lange parcours door de bossen rondom het museum, kunnen bezoekers zelfs meerijden op deze voertuigen, bijzonder om een keer te beleven!

De slag om Overloon
Er wordt dit jaar enorm uitgekeken naar de Panther van Musée des Blindés uit Saumur, in Frankrijk. Dit type Duitse tank was betrokken bij de slag om Overloon in 1944 en was nog niet eerder rijdend te zien op Militracks. Een unicum tijdens deze speciale editie dus.

Brand
Een ander bekend project is de restauratie van een Nashorn, een zware Duitse tankjager. Al jaren is een team met man en macht aan het werk om de Nashorn in originele staat te herstellen. Toen het noodlot toesloeg en bij een brand er grote voertuig schade ontstond, was dat een enorme tegenslag. En toch zet het team de schouders eronder en gaan ze door met de restauratie. Op Militracks tonen ze hun Nashorn en maken ze hun verdere plannen bekend hoe ze het voertuig weer back on track willen krijgen.

Maar er is meer..
Naast het rijdend materieel, wordt er ook een werkplaats gecreëerd waar live aan voertuigen wordt gesleuteld en waar alle mogelijkheid is om vragen te stellen. De grote militariamarkt is niet te missen voor iedereen die geïnteresseerd in boeken, kleding en ander historisch materiaal. En last but not least, de entree tot het museum is bij de prijs inbegrepen. Kortom; tijdens Militracks valt er dus genoeg te zien en beleven!

Met andere woorden, kom kijken, genieten en ervaar hoe het in het echt is in plaats van op je beeldscherm!

Over de auteur

Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.