Minecraft-PS3-Edition
Sony Computer Entertainment Europe heeft vandaag de release aangekondigd van Minecraft: PlayStation 3 Edition. De populaire game verschijnt op 14 mei 2014 op Blu-ray Disc (PAL). De game kan al sinds eind vorig jaar worden gedownload van PSN. Meer dan 1,5 miljoen gebruikers deden dat inmiddels, waarmee het een van de meest succesvolle games is van de dienst.

Minecraft werd gemaakt door de onafhankelijke Zweedse ontwikkelaar Mojang en werd bij de officiële release in 2011 met veel enthousiasme ontvangen. Tot nu toe hebben al meer dan 14 miljoen mensen de game gekocht. Ze hebben van alles gemaakt: van kleine bootjes tot complete steden. Het spel is enorm veelzijdig en flexibel en spreekt daardoor zowel hardcore gamers als de wat jongere spelers aan.

Bouw, maak en ontdek een wereld waarin je kunt doen wat je wilt. Graaf naar ongekende dieptes of maak de mooiste bouwwerken, van nederige stulpjes tot statige stadsgezichten. Speel alleen, ga samen met je vrienden op avontuur in online multiplayer voor acht spelers of strijd op een gedeeld scherm in speltypen voor vier spelers. Verken de grenzen van je fantasie!

De nieuwe PS3 Edition bevat alles wat je mag verwachten van de console-uitvoering van Minecraft. Bovendien is de game bijgewerkt tot de laatste versie (update 14). Je kunt dus aan de slag met smaragden, Einder-kisten, aardappelen en nog veel meer.

Minecraft verschijnt later dit jaar ook voor PlayStation 4 en PlayStation Vita.