Warner Bros. Interactive Entertainment onthult vandaag op de San Diego Comic-Con details van de zes uitbreidingsets voor LEGO® Dimensions, de unieke combinatie tussen LEGO® speelgoed en een videogame. De uitbreidingen in de Wave 7 product release zijn vanaf 18 november 2016 verkrijgbaar. De Fantastic Beasts and Where to Find Them™ Story Pack en de Sonic The Hedgehog™ Level Pack breiden de selectie van ‘s werelds meest populaire entertainmentmerken in LEGO® Dimensions verder uit. Spelers kunnen hun beleving aanpassen door favoriete personages en werelden te mixen en matchen. De LEGO minifiguren in alle uitbreidingsets van wave 6-9 bevatten speciale gouden Toy Tags die een Battle Arena in een Adventure World kunnen openen van hetzelfde merk. Alle nieuwe Battle Arena’s bieden voor het eerst in een LEGO videogame competitieve split-screen lokale gameplay voor maximaal 4 spelers. Elke Battle Arena heeft vier gameplay modi en heeft zijn eigen valstrikken, special krachten en interactieve omgevingen waardoor elke Battle Arena uniek is.

        Adventure Time_Finn & Jakemobile.jpg

De Fantastic Beasts and Where to Find Them Story Pack biedt een complete, op de film gebaseerde, gameplay ervaring. De bundel bevat zes levels boordevol actie en nieuwe LEGO Gateway bouwstenen, waarmee de Magical Congress of the United States of America (MACUSA) gebouwd kan worden op de LEGO Toy Pad. Spelers kunnen de Newt Scamander LEGO minifiguur bouwen en hem helpen om zijn in New York City ontsnapte magische wezens te vinden met behulp van verschillende toverspreuken, waaronder Diffindo, Reparo en Lumos. De bundel bevat daarnaast een 3-in-1 Niffler die omgebouwd kan worden tot de Sinister Scorpion en Vicious Vulture. De Fantastic Beasts and Where to Find Them Story Pack wordt het exclusieve constructiespeelgoed voor de spannende uitbreiding van J.K Rowling’s Wizarding World tijdens de feestdagen.

Daarnaast kunnen fans de Fantastic Beasts and Where to Find Them Fun Pack toevoegen, die een Tina Goldstein LEGO minifiguur bevat. Zij kan de spreuken Aguamenti gebruiken om te helpen puzzels op te lossen en Protego om zichzelf te beschermen tegen vijanden. Spelers in nood kunnen de 3-in-1 Swooping Evil bouwen die omgebouwd kan worden tot de Brutal Bloom en Crawling Creeper.

De Sonic The Hedgehog Level Pack bevat een volledig level met Sonic The Hedgehog gameplay. Spelers kunnen hiermee als Blue Blur bliksemsnel door de meest iconische locaties racen zoals Green Hill, Emerald Coast, Labyrinth en vele andere locaties. Spelers kunnen de Sonic the Hedgehog LEGO minifiguur bouwen en zijn acrobatische vaardigheden gebruiken om van palen af te slingeren en Badniks te ontwijken om vervolgens zijn beroemde grind rails beweging gebruiken om snel te ontsnappen. De pack bevat ook een 3-in-1 Sonic Speedster die omgebouwd kan worden in Blue Typhoon en Motobug en een 3-in-1 The Tornado welke omgebouwd kan worden tot Crabmeat en Eggcatcher.

        SEGA_Sonic & Superman.jpg

Spelers die Gremlins™ tot leven willen brengen in LEGO Dimensions kunnen de Gremlins Team Pack toevoegen met daarin de populaire rivalen Gizmo en Stripe LEGO minifiguren. Gizmo’s Combat Roll en Dash Attack vaardigheden kunnen gebruikt worden om hem uit penibele situaties te redden. Stripe gebruikt zijn klauwen met zijn Vine Cut vaardigheid. Spelers kunnen het 3-in-1 R.C. Racer voertuig ombouwen tot de Gadget-o-matic en Scarlet Scorpion en de 3-in-1 Flash ‘n’ Finish in een Rampage Record Player en Stripe’s Throne.

De E.T.™ The Extra-Terrestrial Fun Pack bevat een E.T. LEGO minifiguur met Illumination en Fix-It capaciteiten én speciale Stealth en Telekinesis vaardigheden om zich door het LEGO multiversum te bewegen. Spelers kunnen E.T.’s iconische Phone Home apparaat bouwen en deze ombouwen tot de Mobile Uplink en Super-Charged Satellite voor extra in-game vaardigheden.

Fans van het “Land of Ooo” kunnen een Fun Pack toevoegen die is gebaseerd op Cartoon Network’s Adventure Time™ met een Marceline the Vampire Queen LEGO minifiguur. Spelers kunnen haar Sonar Smash en Bolt Deflector vaardigheden activeren en de Marceline Axe Guitar gebruiken voor het oplossen van puzzels en te strijden met vijanden. Daarnaast kunnen zij Marceline’s Lunatic Amp bouwen en gebruiken om lawaai te maken en daarna ombouwen tot de Shadow Scorpion en Heavy Metal Monster voor extra in-game krachten.

LEGO Dimensions is ontwikkeld door TT Games en uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment en is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo´s Wii U systeem.

        Gremlins_Gizmo, Stripe, Joker & Harley.jpg